Sport

2014.09.04. 15:50

Egymással is nagy csatában állnak - Három kanizsai csapat is ott van a sárkányhajó országos bajnokság célegyenesében

Nagykanizsa - Célegyenesébe fordult a sárkányhajó országos bajnokság. A kanizsai egységek előbb a dunaújvárosi, majd a kecskeméti fordulóra voltak hivatalosak.

Kühne László

A Kanizsa Sárkányhajó SE tagjai büszkék a kecskeméti 2. helyre. Fotó: KSSE

A Padló Sárkányok SE Újvárosban a divízió II-ben indulhat és 200 méteren győzött. Ráadásul a bűvös, 50 másodperc alatti időeredménnyel. 2000 m-en a Napfény a Padlón elnevezésű női vegyes csapat – nagykanizsaiakkal a soraiban – a második helyen ért célba. A „padlósok" 200 méteren elért ideje a verseny valamennyi csapata közül a második legjobb lett Dunaújvárosban.

Kecskeméten már a bajnokság 6. fordulóját bonyolították, és mindhárom kanizsai (NaVi SE , Padló Sárkányok SE, Kanizsa Sárkányhajó SE) egység ott volt a rajtnál. Közülük a Kanizsa Sárkányhajó SE szerepelt jobban, hisz a divízió I-es kategória 200 méterén ezüstérmet szerzett, pedig féltávnál „sárkányfejük" leszakadt, ami tovább nehezítette lapátolást. Ugyanitt a Padló a 4. helyen zárt. A zalai vegyes csapat (a KSSE és NaVi SE tagjaival) a nyílt női 200 m-en második lett csakúgy, mint a férfiak 200 m-en.

Az utolsó bajnoki forduló szeptember közepén, Sukorón következik. természetesen a kanizsaiakkal a rajtnál.

Kecskeméti sárkányhajó bajnoki forduló, nagykanizsai eredmények. Divízió I 200 m: 2. Kanizsa Sárkányhajó SE, ...4. Padló Sárkányok SE. Divízió II 200 m: 2. Nagykanizsai Vízisárkányok SE. Nyílt női 200 m: 2. Nagykanizsa Sárkányhajó Klub (KSSE – NaVi SE közös). Nyílt férfi 200 m: 2. Nagykanizsa Sárkányhajó Klub (KSSE – NaVi Se – Padló Sárkányok SE közös).

A bajnoki tabellán a kecskeméti forduló után a dél-zalaiak „házi versenyében" a Padló Sárkányok SE (154 pont; abszolútban 4.) vezet a Kanizsa Sárkányhajó SE (152; 5.), illetve a Nagykanizsai Vízisárkányok SE (132; 9.) előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!