Sport

2014.08.23. 18:24

Tornával ünnepelte születésnapját az Egerszegi Kézilabda Klub

Öt éve, 2009-ben alakult meg a régi Caola nyombokaiban az Egerszegi Kézilabda Klub. Az alakulásuk évében hívták életre a Nemzetek tornáját, amikor a régi nagy játékosokat újra összehozták egy gálamérkőzésre.

Jóna István

A születésnapi ötödik Nemzetek Tornáján négy kategóriában hirdettek versenyt, női és férfi felnőtt, mini U11 –es leány és senior korcsoportban. A torna előestéjén a Hévíz tini csapata és a Pápa felnőtt együttese visszamondta a szereplést így kicsit foghíjas lett a torna. Végül is egy családias hangulatú, de kemény mérkőzéseket hozó viadal láthatott a közönség.

Fotó: Katona Tibor

A mini lány kategóriában oda-visszavágót játszva a Körmend végzett az élen az egerszegi fiatalok előtt. Ebben a kategóriában a legjobb játékosnak Kovács Melittát (EKK), a legjobb kapusnak Faragó Lucát (Körmend) választották, míg a gólkirálynő a hazai Béres Eszter lett. A Női felnőtt kategóriát a vendéglátók nyerték a Pápa és a Szentgotthárd előtt. A legjobb kapus Fülöp Petra (Pápa), a legjobb játékos Estero Nikoletta (EKK), míg a gólkirálynő Benkő Diána (EKK) lett.

A férfi felnőtt kategóriában az EKK végzett az első helyen az egerszegi fiatalokat megelőzve. Ebben a kategóriában a legjobb kapusnak Hegyi Csongort, a legjobb játékosnak Banics Balázs, választották, míg a gólkirály Egyed Péter lett. Végül a senior férfiak küzdelmében a Celldömölk nyert, megelőzve az EKK és a Keszthely csapatit. Itt Tóth Róbert (Celldömölk) lett a gólkirály. A legjobb kapusnak Somogyi Józsefet (Keszthely), míg a legjobb játékosnak Berta Lászlót választották.

Az egerszegiek számára a bajnokság szeptember közepén kezdődik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!