Sport

2014.08.03. 13:15

Két év után újra arany: Szteblák Tamás idehaza és az EC-sorozatban is remekel

Zalaegerszeg - Talán nem is annyira véletlen, hogy Szteblák Tamás magyar bajnoki címet szerzett a modellezők országos bajnokságán, hiszen már eddig is nagyon jó eredményeket ért el. A szezonnak pedig még nincs vége, a hét végén Világkupa-futam következik.

Kerkai Attila

Szteblák Tamás a két modellel, melyek közül az egyik bajnoki pályát „futott", de még korántsincs vége a közös szezonnak. Fotó: ZVMK

Folytatja remek szereplését Szteblák Tamás, a Zalaegerszegi Városi Modellező Klub versenyzője az idei versenysorozatban. A Szentesen rendezett F1H vitorlázó modellek felnőtt országos bajnokságán ugyanis zalai siker született. Szteblák Tamás szoros küzdelemben, négyes holtverseny után győzött és lett az idei felnőtt bajnok.

Eredményével pedig megerősítette vezető helyét a hazai ranglistán, azonban ezt követően sem fog unatkozni. Az EuroChallenge nemzetközi sorozatban is az élen áll, és a következő versenyek már mind EC versenyek lesznek, melyeken meg akarja tartani itt is a vezető helyét.

Szteblák Tamást megkérdeztük, miként szeretné zárni az év hátralévő részét.

– Az országos bajnokság jól sikerült, annak ellenére is, hogy a nagy meleg alaposan megnehezítette mindenki dolgát – hallottuk tőle. – A mezőnyben én voltam egyedüli, aki mindkét vitorlázó kategóriában elindult, ami összesen 12 startot jelentett, de vállaltam. Az F1H (kis vitorlázó) kategóriában már mind az startomat maximális idővel teljesítettem, az F1A (nagy vitorlázó) kategóriában hasonló volt a helyzet, viszont az utolsó startot itt nem tudtam a maximumra megcsinálni. Íhy aztán következett az F1H kategória döntője, amely kemény küzdelmet hozott, és csak két ráadás kör után dőlt el a bajnoki cím a javamra, így 2012 után ismét országos bajnok lettem.Jelenleg vezetem a magyar ranglistát, és az Euro Challenge (HEC) sorozatban is a dobogón állok. De még sok verseny van vissza az idei szezonban. A hét végén például Nagyszalontán lesz Világkupa forduló, majd még ebben a hónapban Bosznia-Hercegovinában indulok, s ezeken a viadalokon szeretnék minél több pontot gyűjteni. Ősszel pedig több hazai versenyen szeretnék részt venni, amelyeken már a legújabb, saját tervezésű modellemmel szeretnék indulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!