Sport

2014.08.25. 16:39

33. Nemzetközi Sakkverseny - Ketten fél ponttal megléptek

Keszthely - A hatodik forduló után szűkült az élmezőny tagjainak száma a 33. Nemzetközi Sakkversenyen a Balaton-parti városban, de a két 5 pontos versenyzőt szorosan követik az őket üldözők.

Kerkai Attila

Gyors döntetlennel ért véget az első három mérkőzés a hétfői napon, de a többi partiban változatosabb volt a játék. Bubits ellenfele a megnyitásban kisebb hibát követett el, amit a Csuti fiatal versenyzője biztos kézzel használt ki. A német Boehm sokáig „vizsgáztatta" fiatal ellenfelét egy bástyavégjátékban, de sötét szívós védekezéssel kiharcolta a döntetlent. Forgács József ellenfele a szorongatott helyzetéből gyalogáldozattal próbált menekülni, de ez is kevés volt a meneküléshez. Havanecz és Egresi győzelmével felzárkóztak az élbolyhoz.

A 6 forduló élcsoport eredményei: Ulrich Roemer (német)–Végh Endre (Dunaharaszti) döntetlen, Sipos János (Aquaprofit)–Németh Dénes (Haladás) döntetlen, Kovács Márton (Kisújszállás)–Eperjesi László (Vasas) döntetlen, Bubits Bence (Csuti SK)– Szalánczy Emil (Szigetszentmiklós) 1-0, Martin Boehm (német)–Grimm Dániel (BEAC) döntetlen, Forgács József (Hajdúböszörmény)–Czupor Attila (Sárvár) 1-0, Havanecz Bianka (Aquaprofit)–Korcz Sándor (Csuti SK) 1-0, Egresi Máté (Sárvár)–Hapala Michaela (osztrák) 1-0.

Az állás: Bubits Bence, Forgács József 5-5 pont, Dr. Eperjesi, Havanecz Bianka, Ulrich Roemer, Martin Boem, Németh Dénes, Grimm Dániel, Végh Endre,Kovács Márton, Sipos János, Egresi Máté 4,5-4,5 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!