Sport

2014.07.19. 10:12

Három szolnoki gól a ZTE FC-nek

Ausztriai edzőtáborából visszatérve, szombaton délelőtt már mérkőzésre készülődött ismét a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata, amely „osztálytársával”, a szintén második ligás Szolnokkal játszott felkészülési találkozót a ZTE-stadionban.

Kerkai Attila

A találkozó külön érdekessége, hogy a ZTE FC éppen a Szolnokkal vívja majd a hamarosan kezdődő bajnokság első hazai találkozóját bő egy hónap múlva.

ZTE FC – Szolnoki MÁV 0-3  (0-2)
Zalaegerszeg, 300 néző. Jv.:   Bors (Deák, Papp).
ZTE FC: Czirjék – Króner (Szegleti), Kovács G., Fodor, Farkas N. - Horváth A. (Tóth B.) - Bailo (Simonfalvi), Szöllősi (Pajor), Babati – Lukács (Kocsis), Délczeg (Melczer). Vezetőedző: Lőrincz Emil.
Szolnok: Nacsa – Vári, Racskó, Papucsek (Balogh), Fritz – Kenderes (Mile), Mundi – Bohner (Magos), Tóth B. (Zvarda), Kállai – Katona (Lengyel). Vezetőedző: Kis Károly.
Gólszerzők: Vári (29.), Mundi (33.), Magos (72).

A Szolnok sárvári edzőtáborát zárta le ezzel a találkozóval. Kis Károly együttesében Nacsa Péter kapus vesz részt próbajátékon, aki a Győri ETO játékosa, de legutóbb kölcsönben a Kisvárda együttesében  szerepelt. A Tisza-partiak szakvezetője úgy fogalmazott, hogy a jövő héten döntenek róla, hogy leigazolják-e, továbbá azt is elmondta: sérülés miatt továbbra sem számíthatnak Zsolnai Róbert és B. Tóth Balázs játékára.

Ami a ZTE FC-t illeti, Lőrincz Emil együtteséhez csatlakozott Lukács Rajmund, akit teszteltek ezen a találkozón a zalaiak. A támadó román-magyar kettős állampolgár és legutóbb a román II. ligás FC Bihor csapatát erősítette. A csütörtöki, Murau elleni edzőmérkőzésen a vállára esett Vittman Ádám hazatérve vizsgálaton esett át.

- Szerencsére a szalagok nem  sérültek, viszont zúzódott tapasztalható, úgyhogy a mester azt javasolta, hogy hagyjak ki két napot – mondta el az öltözőfolyosón Vittman Ádám.

A találkozón kezdetben a ZTE FC birtokolta többet a labdát és Babatinak volt néhány szép elfutása a bal oldalon és egy lövése is, amit a kapus fogott. A Szolnok viszont szépen építgette fel támadásait, s ebben az összetételében egyelőre összeszokottabbnak is tűnik még a zalaiaknál. A 29. percben az is kellett a vendégek vezetéséhez, hogy Vári Barnabáshoz visszapattanjon hozzá egy zalai lábról a labda, viszont a szolnoki fiú ezt követően szépen lépett be a védők mögé és 7 méterről a jobb sarokba gurított, 0-1. Aztán a 33. percben Bohner ugratta ki a jobbösszekötő helyén Mundit, akiről a védők lemaradtak és a kiinduló Czirjék mellett 13 méterről ugyancsak a jobb sarokba helyezett, 0-2. A ZTE FC egyáltalán nem tűnt frissnek, ami az elmúlt hetekben, napokban elvégzett munka függvénye is, de persze biztosan a Szolnok sem unatkozott edzőtáborában. A ZTE FC-nek egy hét alatt ez már negyedik mérkőzése volt, az viszont biztos, hogy a Tisza-partiak  pontosabban játszottak.

Fotó: Pezzetta Umberto

A második félidőre két helyen változtatott csapatán Lőrincz Emil: Délczeget Melczer, míg Bailót Simonfalvi váltotta. Rögtön egy szolnoki lehetőség maradt ki, aztán az 52. percben Babati  bal oldali beadására jól érkezett Lukács, de beléptek elé, s az nem volt benne a számításokban, hogy a szolnoki fiú lyukat rúgjon, így viszont már kissé Lukács mögé került a labda s nem tudott megfelelően kapura fordulni. Az 59. percben Simonfalvi lépett ki szépen a jobb oldalon, az ötös sarkától már lőni készült, de Papucsek az utolsó pillanatban szögletre tudta pöckölni a labdát.  A 63. percben a ZTE csapatából lecserélték a próbázó Lukács Rajmundot, s hogy ez azt jelenti-e, hogy ennyi volt számára a bizonyítási lehetőség és nem számolnak vele a zalaiak, vagy más szempontok  miatt jött le, ekkor persze nem lehetett tudni. Mindenesetre a támadó sem mutatott sokat. Mindkét oldalon következtek a cserék, a nagy melegben  pedig nem igazán tudtak felpörögni a csapatok, és helyzetek sem alakultak ki. A 72. percben aztán egy keresztbe adott labdáról Kocsis maradt le, így pedig ez ziccert jelentett Magosnak, aki 8 méterről nem is hibázott, 0-3.

A zalaiaknak nem ment a játék, ez nyilvánvaló, de fáradtság ide vagy oda, azért nagyobb koncentráció elkelt volna. A bekapott gólok is ennek a számlájára írhatók, viszont a támadójáték sem tűnt valami acélosnak ezen a találkozón. A felkészülés közepén tartanak az egerszegiek, s erre szokták mondani, hogy egy mérkőzésből nem lehet messzemenő következtetést levonni, viszont az is biztos, hogy  javulni kell, minden tekintetben. Ami ebben a helyzetben  kellemetlen volt, hogy egy jövőbeni közvetlen riválistól kapott ki a ZTE FC hazai pályán.

A mérkőzés után beszéltünk még Kocsárdi Gergely klubigazgatóval, akitől azt kérdeztük, mi lesz a próbázók sorsa. Szappanos Péter kapusról, aki most nem lépett pályára, és a már említett Lukács Rajmundról van szó, s megtudtuk. A szakmai stáb szeretné őket még tesztelni, különösen utóbbi játékost, hiszen a szombati találkozón túl sok mindent  nem lehetett megtudni róla, hiszen maga a csapat is fásult volt, így pedig nehéz bizonyítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!