Sport

2014.06.17. 09:50

Egyre népszerűbb a petanque

Vonyarcvashegy - A közelmúltban Sárváron rendezték meg a fiatalok körében is egyre népszerűbb petanque diákolimpiai országos döntőt.

Kósa Tamás

Eredményhirdetés után a sikerrel szereplő zalai petanque-sok. Fotó: Kósa Tamás

A résztvevő 24 iskola triplett csapatai között voltak zalaiak is, a Zalakomári Általános Iskola és a keszthelyi Csány-Szendrey ÁMK 1-1, a Vonyarcvashegyi Eötvös Károly Általános Iskola 5 triplettel képviselte megyénket. Károly Kálmán, a vonyarcvashegyi versenyzők felkészítője értékelte a versenyt:

– Örülök, hogy népszerű ez a koncentrációt, ügyességet, fegyelmet igénylő sportág – mondta. – A zalai, köztük a vonyarcvashegyi diákok is évek óta jól szerepelnek, s az országos döntőben is rendszeresen bebizonyítják tudásukat, mind a kilenc alkalommal, amikor indultak, éremmel tértek haza. Idén az I. korcsoport első két helyezettje is vonyarcvashegyi volt, a dobogó legfelső fokára Ujláb Boldizsár, Lukács Zétény, Bedecs András, Hetesi Máté állhatott, közvetlen mögöttük végzett a Sinthavong Bence, Németh Barbara, Németh Lili, Cseke Hajnalka, Salamon Benedek alkotta csapat. A II. korcsoportosok versenyében harmadik a vonyarcvashegyi iskola triplettje (Bujtor Barnabás, Sényi Barnabás, Erdei Bálint, Kálmán Donát Zsolt), a keszthelyi Csány-Szendrey diákjai (Monteiro Giovana, Dominko Joel, Horváth Dávid, Máté Benito) pedig a negyedik helyen zárták a versenyt. A rutinosabbak sem vallottak szégyent, a vonyarcvashegyi iskola sportolói (Bicsérdi Barnabás, Sándor Norbert, Rántás István, Ujláb Bence, Kozma László) a IV. korcsoport küzdelmeiben jól helytállva a második helyet szerezték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!