Sport

2014.05.08. 16:10

Tíz év után zalai kerekes arany a diákolimpián

Nagykanizsa - Dunakilitin rendezték az országúti kerékpáros diákolimpia országos döntőjét, melyen évtizede nem szerepelt már nagykanizsai versenyző. Most viszont öten is, és egy arany jutott Zalába.

Az első napi időfutam-versenyen a II. korcsoportban (2003-2004-es születésűek) a nem igazoltak kategóriájában 5 km volt a táv és ezen a Rozgonyi-iskola diákjai közül Varga Laura bronzérmes, Vörös Vanda Boglárka pedig 5. helyezést ért el. A fiúk között Vörös Marcell 8. lett, miként a III. korcsoportban (2001-2002) Varga Nóra is. A legnagyobb sikert a nagykanizsai Batthyány-gimnázium kerekese, Vastagh Marcell (edzője Jankovics Ferenc) érte el, aki nagy fölénnyel utasította maga mögé ellenfeleit a IV. korcsoportosok (1999-2000) 10 km-es távján.

A diákolimpián szerepeltek, balról, Vörös Marcell, Varga Laura, Vastagh Marcell, Varga Nóra és Vörös Vanda Boglárka

A második napi mezőnyversenyen már csak a rozgonyisok álltak rajthoz, s majdnem teljesen megismételték első napi helyezéseiket, csak Vörös Vanda csúszott vissza a 6. helyre. A két nap eredményei alapján kihirdetett egyéni összetettel együtt végül Varga Laura (edzője Jeszenői Csaba) három bronzéremmel térhetett haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!