Sport

2014.05.19. 15:35

Rekordok dőltek meg Zalaigricén

Zalaigrice - Rendezőként és sportszakmai szempontból is jól sikerült az I. Zalaigrice Kupa mozgássérültek fekvenyomó viadalát, aminek az abszolút versenyét a házigazda Tunkel Nándor nyerte meg.

Kerkai Attila

Ahogy a múlt héten beszámoltunk róla, a többszörös magyar bajnok fekvenyomó, Tunkel Nándor Zalaigricére szervezett mozgáskorlátozottak számára fekvenyomóversenyt, melyet a hét végén sikerrel meg is rendeztek. A különböző kategóriákban zajló erőpróbára még Ukrajnából is érkeztek a zalaigricei művelődési háznál felállított versenysátorba és sokan voltak kíváncsiak a küzdelmekre.

Ebből a szempontból is sikeres volt a rendezvény, de az elért eredmények is biztatóak. Ráadásul a házigazda duplán örülhetett: Tunkel Nándor ugyanis a zökkenőmentes rendezés mellett a férfi verseny abszolút küzdelmét is megnyerte a Wilks-pontok (a testsúly és az elért eredmény hányadosa ) alapján.

- Először rendeztük meg ezt a viadalt Zalaigricén és pozitív visszajelzéseket kaptam - árulta el a verseny végeztével Tunkel Nándor, amikor erre voltunk kíváncsiak. A Nemzetközi Paralimpiai Szövetség, az IPC versenybírói felügyelték a küzdelmeket és már most azt a felkérést kaptam, hogy jövőre is legyünk a házigazdái egy hasonló versenynek itt. Ami tényleg jól sikerült és a helyieken kívül a környékbeli településekről is érkeztek nézők, tulajdonképpen megtelt a sátor. Édesanyám sokat segített a szervezésben és a barátaim, valamint az a 15 szponzor is, akik mellém álltak, s köszönöm nekik ezt. Azt pedig Illés Fanni paralimpikon úszónak, hogy személyesen jött el a versenyünkre, hiszen meghívtam őt és megtisztelő volt a jelenléte.

A zalaigricei verseny díjazottjai, a kép közepén a szervező és az abszolút győztes Tunkel Nándor (Fotó: a szerző)

Illés Fanni a díjátadók között is ott volt, ahogy Nagy Kálmán, a megyegyűlés alelnöke és természetesen Bóbics József, Zalaigrice polgármestere is. A már említett Wilks-pontok alapján a férfi verseny abszolút győztese tehát Tunkel Nándor lett, amíg a nőknél az ukrán Nadja Dolog. A legnagyobb nyomásért járó különdíjat a Power Station sportolója, Szabó Ozor János kapta 175 kg-os teljesítményéért. A verseny során hat felnőtt és három junior országos rekord is megdőlt.

Eredmények. Nők. 45 kg: 1. Jana Csuvan (ukrán) 50 kg. 50 kg: 1. Nadja Dolog (ukrán) 70 kg, 2. Mezei Katalin (Power Station) 60 kg országos csúcs. Férfiak. 49 kg: 1. Tunkel Nándor (Power Station) 130 kg, 2.Várhegyi Krisztián (Power Station) 76 kg junior országos csúcs. 54 kg: 1. Pavel Kozak (ukrán) 130 kg, 2. Dudás Nikosz (Balázsi SE) 112 kg junior és felnőtt országos csúcs. j.+f. o.cs. 65 kg: 1. Tóth István (Power Station) 136 kg országos csúcs, 2. Varga Attila (egyesületen kívüli) 60 kg. 72 kg: 1. Lenko Vladiszlo (ukrán) 105 kg. 80 kg: 1. Sedric Wantsu (Invázió SE) 155 kg, 2. Kiss Viktor (Power Station) 125 országos csúcs, 3. Szücs Tibor (Power Station) 90 kg junior országos csúcs. 88 kg: 1. Romzsa Gyula (Power Station) 83 kg országos csúcs. 97 kg: 1. Bolgárfalvi Béla (Power Station) 121 kg országos csúcs. 2. Mohácsi János (Power Station) 101 kg. +107 kg: 1. Szabó Ozor János (Power Station) 175 kg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!