Sport

2014.05.27. 10:40

Nemzetközi triatlon verseny lesz szombaton sok ismert versenyzővel

Keszthely - Gyönyörű környezet, európai szintű rendezés, kiemelkedő pénzdíj és a legnagyobb triatlonos példaképek ezt ígérik a szervezők a május 31-én sorra kerülő Keszthely Triathlonra.

Kerkai Attila

 

Major József kilencszeres Ironman bajnok versenyző teljesítményét is testközelből figyelhetik majd a szombati versenyen a nézők

A közép- és sprint távú triatlon versenyen reményeik szerint Európa egyik legszebb pályáján mérhetik fel tudásukat az indulók. A versenyközpont a Balaton partján, a jól megközelíthető Csík Ferenc sétányon kap helyet, az úszást pedig a Városi Strandon rendezik meg.

A szervezőket tanácsaival segítő Kuttor Csaba háromszoros olimpikon triatlonista szerint páratlan élményt nyújtó versenypálya várja az indulókat Zalában. És persze ő maga is ott lesz a mezőnyben szombaton.

A szervezők célja egyértelműen az volt, hogy egy jól belátható pályán, Keszthely mindennapjainak forgatagában, nagyon sok néző előtt legyen látható a Keszthely Triathlon küzdelme.

- Mindenképpen a Balatonon szerettük volna megrendezni a versenyt, mely idővel reményeink szerint hagyományos viadallá fejlődhet -   mondta Pap László a szervezők részéről. Keszthely remek helyszín, mert ott, illetve térségében az adottságok kiválóak. Szeretnénk, ha 2-3 éven belül nemzetközi viszonylatban ismertté válna a Keszthely Triatlon.

Kuttor Csaba egy korábbi versenyen. A háromszoros olimpikon tanácsokkal segíti a szervezőket, majd teszteli is a munkájukat (Fotó: archív)

A szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a profi triatlonosokra is, ezért a magas pénzdíjaknak köszönhetően valóban izgalmas verseny várható. Kuttor Csaba mellett Major József kilencszeres Ironman bajnok, dr. Harsányi Zsuzsanna kétszeres Big Man világbajnok, és sprint távon Boronkay Péter többszörös paratriatlon világ- és Európa-bajnok is rajthoz áll. De nem csak hazánk fiai és lányai küzdenek majd a győzelemért: osztrák, szlovák, francia és horvát versenyzőket is köszönthetünk a mezőnyben május 31-én.

A középtávon (19 kilométer úszás, 90 km kerékpár, 21 km futás) és a sprint távon (750 m úszás, 20 km kerékpár, 5 km futás) megrendezendő viadal Keszthely életét minden bizonnyal megbolygatja, a Balaton-part közelében ugyanis gyakorlatilag minden utca és sétány zárva lesz szombaton 12 és 20 óra közt. A verseny érinti a Helikon parkon átvezető utat, Keszthely főterét. a sétálóutcát egészen a Festetics kastélyig, és ezen az útvonalon ugyancsak teljes lesz az útzár. A középtávú viadal kerékpározása pedig elhagyja a Balaton-parti város területét, ezért a Kazinczy, Mártírok, Kossuth utak 12.10-13.30-ig szintén le lesznek zárva. A Fenéki úttól Alsópáhokig a 71-es úton félpályás, a 75-ös számú úton a 75-76-os utak körforgalmáig teljes, a körforgalomtól Zalapáti központjáig pedig félpályás útlezárás várható 12.10 és 14.30 óra között. Zalaapáti és Zalacsány között 12.50-15.00-ig teljes útzár lesz, Zalaapáti és Garabonc között pedig 13.10 és 16.40 között számítsanak ugyanerre az arra közlekedők.

A közutakon kívül a verseny érinti a vonatközlekedést is: szombaton, azaz május 31-én, a déli 12-től és este 8 óráig terjedő időszakban Keszthely és Vonyarcvashegy állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják majd az utasokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!