Sport

2014.05.14. 16:10

Meglepetés Ausztriában

Zalaegerszeg - Beindult az atlétikai szezon. A zalai megyeszékhelyen a hét végén a serdülőké lesz a főszerep a Városi Sportcentrumban, de a zalai atléták közben külföldön szerepelnek.

Kerkai Attila

Immár ötödik alkalommal rendezheti meg Zalaegerszegen a Zalaszám-ZAC megyénk egyik legnagyobb cége jóvoltából a Zalaerdő Kupát, a 13-15 éves korosztály vidékbajnokságát. A mindig rangos sporteseményen általában a Nyugat-Dunántúl klubjai vesznek részt. Bella Attila, a MASZ régió-igazgatója idén is nagy érdeklődésre számít. A verseny keretében rendezik a gyermek korosztályosok Sport XXI. csapatbajnoki régiós döntőjét is. Az eredetileg tervezett időpont helyett technikai okokból szombaton délelőtt 11 órakor kezdődik a viadal, melynek fő díját és egyéni díjait Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezér-igazgatója ajánlotta fel.

A Zalaszám-ZAC fiataljai közül Takács Dóra a csehországi Svitavyban indult Olimpiai Reménységek Versenyén. Leány súlylökésben 13,41 méteres teljesítménnyel a második helyen végzett, s növeli a siker értékét, hogy Takács Dóra volt a szám legfiatalabb indulója.

Egy másik reménység, a mindössze 11 esztendős Molnár Jázmin (Zalaszám-ZAC) Ausztriában, a 24. alkalommal megrendezett Angerer Volkslauf futóversenyen vett részt. Előbb saját korcsoportjában a 900 m-es távon indult és győzött, de benevezett a később startoló 3333 méteres futamra is. A dimbes-dombos terepen az 1997-99-es korcsoportban is első helyen végzett 14:09 perces időeredménnyel, azonban az abszolút, azaz a felnőtt kategóriában is második lett idejével, nem kis meglepetést okozva ezzel nemcsak a mezőnynek, de a szervezőknek is.

Molnár Jázmint (433) a felnőtt futók közül is csak egy előzte meg (Fotó: ZAC)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!