Sport

2014.05.03. 11:27

Hét zalai petanque csapat jutott tovább

A közelmúltban megrendezték a a petanque sportágban is a területi diákolimpiai döntőket. A Sárváron megtartott eseményen a zalai csapatok is képviseltették magukat és megyénk hét együttese is bejutott a május végi, szintén Sárváron megtartandő országos döntőbe.

Kerkai Attila

A petanque diákolimpia területi döntőjén Vas  és Zala megye általános és középiskolás tanulói versenyeztek az országos döntőbe jutást jelentő 1-4.  helyezésekért. A területi döntőn 11 iskola 35 triplett csapatának  115 versenyzője  vett részt. Megyénket a keszthelyi Csány-Szendrey ÁMK  és a   Vajda János Gimnázium, valamint   a Zalakomári Általános Iskola 1-1 csapattal képviselte, míg a legtöbb egységet a vonyarcvashegyi Eötvös Károly Általános Iskola indította, amely  hét csapatot nevezett. A zalaiak kitettek magukért.

A legifjabbak, vagyis az I.  korcsoportos vonyarciak továbbjutói Fotó: a szerző

A zalai helyezések. I. korcsoport: 1. Eötvös Károly Általános Iskola I.  (Vonyarcvashegy), 2. Eötvös Károly Általános Iskola II. (Vonyarcvashegy). II. korcsoport: 3.  Eötvös Károly Általános Iskola I., 4. Csány-Szendrey ÁMK (Keszthely), 5. Eötvös Károly Általános Iskola II. III. korcsoport: 3.  Eötvös Károly Általános Iskola. IV. korcsoport: 3. Eötvös Károly Általános Iskola, 4. Zalakomári  Általános Iskola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!