Sport

2014.05.05. 14:20

Egyed Zsanett ezüstérmet szerzett a felnőttek bajnokságán

Nagykanizsa - Egyed Zsanett, Egyed Balázs és Németh Márton, a Kanizsai Birkózó SE korcsoportos válogatott sportolói nemzetközi és hazai versenyeken szerepeltek és a kedden kezdődő, bulgáriai korosztályos Eb-n is képviseltetik magukat.

A kanizsai birkózók közül a Bukarestben, húsz nemzet sportolóit felvonultató ifjúsági és junior felkészülési viadalon az 50 kg-ban szereplő Egyed Balázs az 5. helyen végzett. A fiatalok elrepültek Bakuban, ahol már az Azerbajdzsán Kupán bizonyítottak és ott Egyed Balázs szintén ötödik lett.

Egyed Balázs és Németh Márton a tatai edzőtáborban készült eddig a május 6-11. között megrendezendő ifjúsági Európa-bajnokságra. A kanizsai fiatalok a bulgáriai Samakovba már elutaztak, ahol Egyed (50 kg) a keddi nyitónapon, míg Németh Márton (46 kg) szerdán kezdi meg szereplését. Komoly erőpróba lesz ez a fiataloknak, hiszen innen is kvalifikálhatják magukat az idei, Kínában rendezendő ifjúsági olimpiára.

Balról Egyed Balázs, Egyed Zsanett és Németh Márton: a két fiú mától a bulgáriai korosztályos Eb-n bizonyíthatja tehetségét. Fotó: ZH

Eközben a Kanizsa BSE rendkívül tehetséges női versenyzője, Egyed Zsanett Kecskeméten a felnőtt szabadfogású és női országos bajnokságon szerepelt. Az 53 kg-ban induló 18 éves kanizsai lánynak négy mérkőzésen kellett bizonyítania. Törökszentmiklósi és miskolci ellenfeleit könnyedén legyőzte, ahogy az egyik nagy riválist, a Zalaegerszegi BSE tagját, Kőrösi Kittit is. Egyed Zsanett bejutott a döntőbe, ahol súlycsoport „ászával", Dénes Mercédesszel már nem bírt, így ezüstérmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!