Sport

2014.05.23. 09:45

Beindult a nagyüzem a ZVMK-nál

Zalaegerszeg - Beindult a nagyüzem a modellezőknél és immár földön, vízen, levegőben ott vannak például a Zalaegerszegi Városi Modellező Klub versenyzői is.

Kerkai Attila

Csurgón rendezték meg az évadnyitó versenyt az F1V sebességi rádióirányítású hajómodell osztályban, természetesen zalaegerszegi résztvevővel. Bár az időjárás éppen nem volt ideális, de mindenkinek egyformán fújt a szél, vagy éppen hullámzott a víz. Mayer Imrét ez sem zavarta, a 3,5 kcm-es, és a 7,5 kcm-es osztály versenyét is megnyerte.

Szteblák Tamás a második helyezésért járó kupával. Fotó: ZVMK

Folytatva a sort, hat ország képviselői várták a startot Nagyszalontán, ahol a 2014. évi EuroChallenge repülőmodellezők újabb versenyét rendezték meg. Szteblák Tamás, a ZVMK kiválósága az F1H kategóriában indult, s a verseny 5 normál startja után hármas holtverseny alakult ki a dobogósok között. A mindent eldöntő startban Szteblák Tamás második lett, ám eddig három EuroChallenge versenyen vett részt, egy első és két második helyezésével, az élmezőnyben található. Az F1H vitorlázó repülőmodell osztályban viszont vezeti a hazai ranglistát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!