Sport

2014.04.15. 13:10

Klász Karola klubrekordja

A kézilabda NB II legutóbbi fordulójában a Hévíz női együttese nagyon magabiztos sikert ért el. A férfiaknál a Keszthely GDSE két mérkőzést is játszott, ugyanakkor az N. Izzó SE ezúttal szabadnapos volt.

NB II nők, Dél-nyugati csoport:

Hévíz–Bácsbokod 40-27 (19-11)

Hévíz, 150 néző Jv.: Kiss, Vámosi.

Hévíz: Lancz – Czigány 5, Fehér, Papp 4, Klász 16, Gliba 2, Kovács 1. Csere: Iglódi (kapus), Holczbauer 5, Lakatos 3, Gáspár 1, Földesi 3. Edző: Pécsi Zsolt.

A Hévíz négy kezdőjátékosát nélkülözte ezúttal, de így is esélyeshez méltóan 5-0-val kezdett, majd a második félidőben akadt egy 9-1-es sorozata is. A közönség jól szórakozott a rengeteg gól láttán, és a hazaiak ilyen különbséggel is megérdemelten nyertek. Klász Karola pedig egy mérkőzésen dobott 16 góljával megdöntötte Elena Golovko és Ováry Szilvia 15-15 gólos klubrekordját. Négy fordulóval a bajnokság zárása előtt a Hévíz a tabella harmadik helyén áll.

Jók: Klász (a mezőny legjobbja), Papp, Czigány.

Klász Karolánál hévízi játékos nem dobott több gólt egy meccsen. Fotó: Katona Tibor

NB II férfiak, Észak-nyugati csoport:

Grundfos Tatabánya II-Budaörs–Keszthely GDSE 45-30 (23-15)

Tatabánya, 100 néző. Jv.: Kovács I., Péli.

Keszthely GDSE: Szemerédi – Baranyai Zs. 3, Kránitz, Szente 3, Kretz, Jerebie 3, Szkokán 4. Csere: Tóth G. 7, Baranyai N. 6, Galanov 4, Edző: Baranyai Norbert.

Rendkívül lendületes játékot diktáltak a házigazdák, hatalmas futóteljesítményüket gyors megoldásokkal egészítették ki és már az első játékrészben megalapozták későbbi sikerüket. A korosztályos válogatottnak hat játékost adó Tatabánya megérdemelten nyert a keszthelyiek ellen.

Jók: Baranyai N., Tóth G., Szente, Galanov.

Keszthely GDSE–Móri KSC 30-26 (18-11)

Keszthely, 100 néző. V: Akácsos, Nagyvizeli.

Keszthely GDSE: Szemerédi – Baranyai Zs. 3, Kretz, Szente 1, Baranyai N. 5, Kránitz, Tóth G. 8, Csere: Tüttő (kapus), Zsinkó, Jerebie 4, Szkokán 3, Németh R. 4, Rácz 2, Edző: Baranyai Norbert.

Szorosan indult találkozó, majd a 13. perctől Tóth G. és Szkokán játékának köszönhetően hatgólos előnyre tettek szert a házigazdák. A folytatásban egyre gyakrabban jöttek elő a kettős forduló fáradtságának betudható hibák, így az eladott labdákból a vendégek kerültek helyzetbe. A második játékrészben is magának tette szorossá a mérkőzést a Keszthely, sikeresebb koncentrációval nagyobb arányú hazai győzelem is születhetett volna.

Jók: Baranyai N., Rácz, Tóth L., Németh R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!