Sport

2014.04.15. 13:40

Jelentős fejlődés a 20 éves Pelso SE-nél

Keszthely - Nagy fejlődésnek örülhetnek a Balaton-parti városban működő Pelso Kung-fu SE-nél: sikerült egy 130 négyzetméter verseny tatamit vásárolniuk.

Góth Imre

– Az elmúlt húsz évben keményen dolgoztunk ezért a sport szőnyegért, mely – miután a kung-fu küzdelem (sanda) szabályrendszere dobásokat is tartalmaz – nélkülözhetetlen – mondta Bertalan Ákos mester: – A több millió forintos költséget teljes mértékben saját forrásból fedezte az egyesület, a kapott minimális támogatás nem lett volna elegendő erre a célra.

Ercsiből tizenegy éremmel tértek haza az egyesület sportolói. Fotó: Pelso SE

– Egyúttal jól kezdték a tavaszi bajnokságot is.

– A magyar kung-fu bajnokság tavaszi fordulóját Ercsiben rendezték meg, ahol hét versenyzőnkkel, 14 kategóriában indultunk. A Nagy Anna, Horváth Dorka, Licsar Gergő, Bianchini Ádám, Bianchini Bence, Vaska P. Tamás, Horváth Erik csapat hat arany-, négy ezüst és egy bronzérmet szerezett. Eredményükkel nagyon elégedett vagyok, hisz még nem érték el versenyzőim a legjobb formájukat. Idén 20 éves sportegyesületünk szeretne a jubileumi évben a tavalyihoz hasonló színvonalon teljesíteni, több magyar bajnokot is adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!