Sport

2014.04.01. 10:10

Ifjú zalai birkózók érmei

Zalaegerszeg - A II-IV. korcsoportos birkózók országos diákolimpiai döntőjét Pestszentimrén rendezték meg, ahol kanizsai, tófeli és egerszegi fiatalok is érmes helyezéseiknek örülhettek.

Kerkai Attila

A zalai diákok a serdülők (1999-2001-ben születettek) között egy győzelemnek is örülhettek. A leányok mezőnyében indult, az 56 kg-os súlycsoportban versenyző egerszegi Csapó Krisztina (Dózsa iskola), aki valamennyi ellenfelét legyőzve diákolimpiai bajnok lett. A Zalaegerszegi BSE versenyzője tavaly már szerzett egy bronzérmet, a mostani arany pedig azt mutatja, hogy egy év alatt sokat fejlődött.

A tófeji Berta Szaffi és a zalaegerszegi Csapó Krisztina

Ugyancsak a serdülőknél, de az 52 kg-ban indult tófeji Berta Szaffi (Kincskereső iskola), és ő bronzérmet nyert. Ennél is jobban teljesített a Kanizsai BSE versenyzője, Szabó Jázmin (Dr. Mező gimnázium, aki az 52 kg-osoknál egészen a döntőig menetelt. Itt a súlycsoportban kiemelkedő teljesítményt nyújtó orosházi Szél Anna állta útját, aki meggyőző technikai fölénnyel győzte le, így Szabó Jázmin ezüstérmet szerzett.

Szabó Jázmin

A diákolimpia után, azonos helyszínen kadett válogatóversenyt is rendeztek. A zalai lányok ebben a vetélkedésben is rajthoz álltak és egy korcsoporttal feljebb is megállták a helyüket. Csapó Krisztina ezüst-, míg Berta Szaffi bronzérmet vehetett át. A legjobban viszont a kanizsai Szabó Jázmin szerepelt, aki három győztes mérkőzés után aranyérmet kapott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!