Sport

2014.02.08. 15:04

Könnyed ZTK FMVas-győzelem

Zalaegerszeg - Az elmúlt hétvégén az időjárás közbe szólt, elmaradt a ZTK FMVas férfi szuperligás tekecsapatának mérkőzése a fővárosban. Szombaton viszont semmi sem gátolta a tavaszi rajtot.

Az egykor szebb napokat látott Szolnoki MÁV együttese kellemes ellenfélnek ígérkezett. A Tisza-partiak a kiesés ellen küzdenek, a mérkőzés egyértelmű esélyese a   második helyen tanyázó zalai csapat volt.

Az első körben a hazai csapat játékosai Fehér Zoltán, Farkas Sándor és Pákai Zsolt magabiztosan hozták a meccspontokat,  és  több mint kétszáz fás előnyre tettek szert. Gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. A folytatásban sem kellett izgulnia a zalaegerszegi teke barátoknak. Igaz a második körben dobók visszavettek a tempóból. Elmaradtak a 600 fa feletti teljesítmények. Botházy  Péternek és Kozma Károlynak jobban meg kellett küzdenie a sikerért, Nemes Attila magabiztosan verte ellenfelét. A vendég szolnokiak két cserét is végre hajtottak, de  az új emberek sem tudtak segíteni a MÁV-on. A ZTK könnyed sikert aratott, a vendégeknek becsület pontra sem futotta.

ZTK FMVas – Szolnoki MÁV  8:0 (3559 : 3227)


A találkozó után Fehér László, a ZTK FMVas játékos-edzője az eredménnyel maximálisan elégedett volt, de megjegyezte több 600  fa feletti teljesítményt várt a játékosaitól. A pályára lépett két fiatal Kozma és Pákai megfelelt az elvárásoknak. A jövő  héten sorra kerülő Bajnokok Ligája találkozón a  német Zerbst ellen több kell, ha szépen akarnak búcsúzni a  nemzetközi porondtól, első mérkőzésén, ugyan is 8:0-ra kikaptak, a továbbjutás gyakorlatilag eldőlt.

A ZTE ZÁÉV  női szuperligás csapata vasárnap lép pályára, a tabella utolsó helyén álló Szentes vendégei lesznek a zalai lányok. A vendéglátók nem rendelkeznek megfelelő pályával, a találkozót Szolnokon rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!