Sport

2014.01.01. 13:50

Decemberben sem pihentek a Kustánszeg SE autóversenyzői

Kustánszeg - A Kustánszeg SE roncsderbi csapatának több versenyzője a bajnokság befejezése után sem állt le és decemberben még kipróbálták magukat más versenyeken, eltérő szabályok mellett.

Kerkai Attila

Veszprémben a Mikulás rallyt rendeztek, amin Szabó Szilárd egy Opel Corsával indult és megnyerte kategóriáját. Elmondása szerint a roncsderbihez képest nagyon nehéz és fárasztó verseny volt, de megérte és még biztosan fog indulni hasonló versenyen.

A Kustánszeg SE csapata eredményes esztendőt zárt 2013-ban. Fotó: Kustánszeg SE

Ugyanezen a napon Dunaföldváron a Duna Kupa autocross sorozat záró futamát tartották. Az ifiknél Bakos Csaba Opel Vectrával versenyzett és második lett. A kis kategóriában Lakatos Dominika ötödik lett Suzukival, míg a közép kategóriában Lakatos Lénárd szintén Suzukival indult.

Ezzel viszont még nem zárták le a 2013-as esztendőt a kustánszegiek. A Siófok melletti Ádándon rendeztek ralisprint versenyt, ami teljesen új volt a kustánszegi Göcsej Ringhez szokott zalai versenyzőknek. A részben aszfalt borítású, részben murvás pályát mind a két irányban kétszer kellett teljesíteni, ami teljesen jól sikerült a versenyzőknek. Bakos Bence 10 évesen élete első versenyén vett részt egy 205-ös Peugeot-val és egyből a harmadik helyezést szerezte meg a kis kategóriában. Az 1,4-es mezőnyben Lakatos Lénárd második, Lakatos Dominika harmadik lett, mindketten Suzuki Swifttel. Részt vett még az egykori AMSE versenyzője Kovács László VW Golf 2000-rel és a második helyen ért célba.

Ez a futam pedig már tényleg az év végét jelentette a zalaiak számára is, így mostanra az autók bekerülnek a műhelyekbe és mindenki már lelkesen készíti azokat a 2014-es szezonra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!