Sport

2013.12.04. 16:10

"Éremgyűjtő" zalai karatésok

Zalaegerszeg - A Shotokan Dojok Szövetsége Veszprémben rendezett versenyén három zalai karate egyesület is részt vett, melynek tagjai bőséges éremesővel jutalmazták önmagukat.

Kerkai Attila

Összesen 11 egyesület másfélszáz indulója vett részt a veszprémi eseményen, köztük a Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület, a szintén megyeszékhelyi Toriki Egyesület és a zalaszentgróti Shotokan Karate do Egyesület.

A Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület tagjai közül Kovács Dominika Hanna magabiztosan nyert katában (formagyakorlat) és kumitében (küzdelem). Vugrinecz Attila korcsoportjában volt a legtöbb induló, aki formagyakorlatban és küzdelemben is két ezüstérmet ért el.Vass Kristóf az élmezőnyben végzett míg Nagy Zoltán formagyakorlatban lett bronz érmes.

A zalaszentgrótiak sikeresen szerepelt csapata

A Toriki Egyesület karatékái is kivették részüket az éremgyűjtésből, Bakó Bianka a harmadik helyen zárt katában és kumitében egyaránt, Szalay Domonkos győzött kumitében, katában pedig harmadikként zárt. Lakatos Noel is szerzett egy bronzot kumitében, Takács Vivien két második helyet szerzett (kata, kumite), Temlén Fanni pedig két bronzot (kata, kumite).

13-14 éves korcsoport

A zalaszentgróti Shotokan Karate do Egyesület tagjai pedig összesen 13 éremmel lettek gazdagabban (4 arany, 4 ezüst, 5 bronz). A grótiak éremhalmozói voltak: Molnár Ádám, Hetényi Milán, Kozmáné Valentina, Kozma Ákos, Komáromy József, Komlósi Dominik, Török Eszter, Bokor Laura, Mittermájer Vivien, Kovács Péter és Vasvári Richárd.

A zalai versenyzőket Komáromi József, Takács Ferenc, Molnár Tamás és Nagy Zoltán edzők készítették fel.

Balról a Toriki, jobbról Z. Shotokan KSE tagjai  Fotó: Toriki SE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!