Sport

2013.10.24. 16:50

Hévízi bravúr a női kézilabda NB II-ben

Hévíz, Keszthely, Nagykanizsa - A kézilabda NB II-ben a Hévíz női együttese idegenben ért el bravúrgyőzelmet és értékes a KGDSE férfi csapatának is a hazai sikere. Az N. Izzó SE számára továbbra sem megy idegenben.

Zalai Hírlap

Nők, NB II Dél-nyugati csoport:

Tamási–Hévíz 19-24 (13-9)

Tamási , 200 néző. Jv.: Kóbor, Tasnádi.

Hévíz: Lancz – Czigány 4, Fehér 6, Gliba 1, Papp, Tóth 6, Borsi 1. Csere: Molnár, Iglódi (kapusok), Lakatos 1, Holczbauer 5, Kovács, Gáspár. Edző: Pécsi Zsolt

A vadonatúj csarnokban óriási lendülettel kezdett az eddig veretlen hazai csapat, amely 12-6-ra is ellépett és a szünetben is 4 góllal vezetett. A hévízi zöld-fehérek azonban nagyon fegyelmezett védekezéssel 18(!) percen át gólt sem kapva egyenlítettek (16-16) és onnét a korábbi meccsekhez hasonlóan átlövőik örömjátéka következett. A Hévíz nagyon értékes győzelmet szerzett.

Jók: Holczbauer (a mezőny legjobbja), Molnár, Tóth, Czigány.

Férfi NB II, Észak-nyugatii csoport:

Keszthely GDSE–Bakonyerdő Pápa 37-24 (20-13)

Keszthely, 100 néző. Jv.: Akácsos, Nagyvizeli.

Keszthely GDSE: Szemerédi – Németh 3, Hunkár 2, Baranyai Zs. 3, Szkokán 5, Jerebie 8, Kránicz 2. Csere: Tüttő (kapus), Baranyai N. 1, Szente 3, Cseh-Németh 7, Tóth L. 3, Rácz, Koloszár, Csiszár, Zsinkó. Edző: Baranyai Norbert.

Lendületes játékkal kezdett a Keszthely és az első negyedóra végén már 12-3-ra vezetett. Parádés támadás befejezésekkel, zsinórban öt gól következett és csak a félidő végén engedték szóhoz jutni a vendégeket. A folytatást is a közönségszórakoztató játék jellemezte és Cseh-Németh ötösével egymás után kilencszer köszöntek be a pápai hálóba a hazaiak. A Keszthely GDSE az ötödik forduló után 8 pontjával a tabella élére állt.

Jók: Szemerédi, Jerebie, Cseh-Németh, Szkokán.

Volt, hogy Cseh-Németh Mártont nem lehetett megállítani...Fotó: ZH-archív

Férfiak, NB II Dél-nyugati csoport:

Kiskőrös KSK–Nagykanizsai Izzó SE 31-28 (14-14)

Kiskőrös, 150 néző. Jv.: Hornyik, Lábadi

Izzó SE: Tóth Á. – Füle Cs. 4, Kiss G. 3, Zsigmond 6, Kovács B. 1, Békési 10/3, Senger 4. Csere: Dencs (kapus), Korcsmáros B., Beck G., Juhász. Játékos-edző: Kiss Gergely.

Senger Dániel góljával indult a találkozó, majd Tóth Ákos büntetőt is hárított. A hazaiak a félidő végére zárkóztak fel, majd a második játékrészben a taktikusabb vendéglátók húzása is bejött, vagyis a játékot jól lassítva nyerték meg a találkozót a sérültekkel is „tűzdelt" kanizsaiak ellen.

Jók: Békési, Zsigmond.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!