Sport

2013.09.11. 14:08

A keszthelyi veterán teniszversenynek világszerte rangja van

Keszthely - A XXXVII. Magyarország Nemzetközi Szeniorbajnokságán, a Lénárt László Emlékversenyen 30 ország 262 versenyzője küzdött egymással az igen magas, ITF 1-es nemzetközi besorolású tornán a Helikon TC és a Helikon Szálló pályáin.

Góth Imre

– Fantasztikus volt látni, milyen távoli országokból képesek elutazni a szeniorversenyzők Keszthelyre, hogy egyet teniszezzenek – mondta Pintér András rendező, a Magyar Veterán Teniszezőkért Közhasznú Egyesület elnöke a díjkiosztáskor.

A legjobb eredményt elérő magyar sportolók között a dobogó legmagasabb fokára többen is felállhattak. A hölgyeknél Szabó Bogár Éva az 55-ös, Fuchs Anna a 60-as és a 85 éves Szentirmay Erzsébet a tíz évvel fiatalabbaknál, a 75 éves korcsoportban lett a legjobb. Párosban Szabó Bogár Éva Dudics Júliával (50), Fuchs Anna az osztrák Moser Luise (60), Dobrei Éva a német Pfitzer Hannelore (65) társaságában nyert.

Pintér András az eredményhirdetéskor gratulálhatott a már nyolcvan felett járó, s persze győztes Szentirmay Erzsébetnek. Fotó: Góth Imre

A férfi egyéni 35 éves korosztályban Kis György Gergely, párosban Pincesi Endrével bizonyult a legjobbnak. A 75 éveseknél Kádár Endre a német Linzbauer Silvioval lett első korcsoportjában.

A vegyes párosban is születtek magyar sikerek: Balta RózsaSzekrényes Zsolt (45), Pintér MáriaBarrett Bruce (USA) (60) és Mikola ElenaKádár Endre végzett az élen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!