Sport

2013.08.06. 18:54

Strandkézilabda: már a döntőre készülnek

Vonyarcvashegy - Ha nyár, akkor strandkézilabda is helyet követel magának a programokban. A Balaton-parti településen nyaralók és megállapíthatták a sportág megérett az olimpiai programba kerüléshez.

Góth Imre

A strandkézilabda Borsodi Nemzeti-bajnokság hatodik kvalifikációs tornáján a legutóbbi fordulóban a küzdelem dominált, s valószínű, hogy a hét végi, Balatonbogláron megrendezésre kerülő döntőn is ez lesz a jellemző. A fináléba az első két helyezett együttes nyert indulási jogot és Vonyarcvashegyen még több csapat ki akarta magának harcolni a lehetőséget. A nőknél zalai érdekeltség nélkül, öt csapat versengéséből a Balatonboglár került ki győztesen, miután a döntőben a Beach Angelst verték. A harmadik helyen a TF Budapest végzett.

Férfiaknál kilenc csapat nevezett, közülük a Csokiskarikáé lett a bronzérem. A döntőben ismét neves játékosokkal lehetett találkozni az öt Európa-bajnokkal felvonuló HÍR-SAT Keszthely BHC jól játszva, szép elemeket bemutatva 2-0-ra, s természetesen ott lesz a zalai csapat is a boglári fináléban. A Veszeli András kapus és a Kovarszki János, Pritzel Bence, Simig János, Sápi András, Somogyi Tibor, Varga Dániel, Gyene Norbert, Kiss György játékosokra épülő együttes a múlt heti mérkőzéseken vereséggel kezdett, de aztán szépen haladt előre és végül meg is nyerte a tornát.

– Jókor jött a pofon! – mondta erre a kétszeres Európa-bajnok edző Somogyi Péter. – Nagyon örülök a a strandkézilabda ilyen szép fejlődésének. Remélem, felveszik a strandkézilabdát az olimpiai versenyszámok közé, nagyhatalom lehetnénk benne és az itt látott HÍR-SATOS fiatalokkal is...

A hét végi fináléban a fiúk újra bizonyíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!