Sport

2013.08.07. 22:00

Az ország legjobb triatlonistái között zalaiak

Zalaegerszeg - A Fadd-Domboriban lezajlott 29. SporTolna Triatlon Fesztiválon (mely egyben a sprinttávú magyar bajnokság is volt) nagyszerű zalai sikerek születtek. De Bicsák Bence felnőtt bajnoki címe és húga, Bicsák Flóra nőknél szerzett bronzérme mellett is akadt több jó zalai helyezés.

Kerkai Attila

A viadalon, a szinte elviselhetetlen hőségben csak a legfelkészültebbek tudták kihozni magukból a legjobbat. A Zalatriatlon csapatából a 18 esztendős Bicsák Bence junior korú versenyzőként a teljes magyar férfi elit mezőnyt megelőzve magabiztos győzelmet aratott. Időeredménye (53:27 perc) a 750 méter úszásból, 20 km kerékpározásból és az 5 km futásból álló távon az utóbbi évek legjobbja. Bence egyben azt is igazolta, hogy nem véletlenül került be elsőként a londoni triatlon világbajnokságra utazó junior csapatba. A szintén juniorkorú Déri Huba a 18-19 évesek között 11. lett, közvetlenül mögötte ért célba Beke Gábor. A korosztályos értékelésben a szenioroknál Déri Miklós (55-59 év) a 2. helyen végzett, míg Kárász Pál (65-69 év ) ötödikként zárt.

A nőknél az ifjúsági korosztályba idén belépett Bicsák Flóra az abszolút versenyben a 3. helyen végzett, így a felnőtt női ob bronzérmét is megszerezte. Neki is jól sikerült az úszás, de az erősségével, a futással jött fel igazán, és szintén reménykedhet a londoni junior vb-re való kiküldetésben. Az egerszegiek közül Sóska Renáta a 25-29 évesek között 2. lett.

- Ezek már nem kifutott eredmények a Bicsák testvérektől, hanem a szisztematikus munka gyümölcsözik - értékelt Déri Miklós, a Zala-triatlon elnöke. - Bence győzelmének értékét növeli, hogy a teljes magyar felnőtt élmezőny indult az ob-n, de Flóra bronza is épp ilyen értékes, hiszen a hölgyektől is talán ha ketten hiányoztak. Ezek a gyerekek megérdemlik a figyelmet, sikerük pedig csapatmunka eredménye: a versenyzők erőfeszítéseit, a szülők áldozatvállalását és az edzők munkáját is dicséri.

Déri Miklós: Ezek már nem „kicsúszott" eredmények. Fotó: archív/Katona Tibor

A hétvégén Bicsák Bence és Flóra Tiszaújvárosban, a Triatlon Nagyhét keretében junior Európa Kupa-futamon vesz részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!