Sport

2013.07.17. 22:00

Szenior bajnoki cím nyolc év után

Zalaegerszeg - A tájékozódási futó sportág egyik legnehezebb versenyszámában, az ország egyik legtechnikásabb terepén rendezték meg az éjszakai bajnokságot a Mecsekben, Orfű térségében.

Kerkai Attila

Az orfűi pálya a 2011-es szenior világbajnokság terepén volt ismét kijelölve és technikailag is nehéz terepen több mint 300-an küzdöttek a bajnoki helyezésekért. Az éjszakai, leszűkült látótérben történő tájékozódás kihívás minden tájfutó számára, hiszen a feladat a nappali versenyekével megegyező nehézségű, míg sötétben a fejlámpák ellenére való versenyzés magas fokú bátorságot is igényel.

Az utánpótlás korosztályban csak a 17 éven felüliek számára rendeznek bajnoki versenyt a tájfutás ezen számában. A junior lányoknál a Göcsej KTFE versenyzője Vincze Rebeka szerepelt nagyszerűen, aki az előkelő 4. helyen végzett. Az ifjúsági fiúknál Porgányi Márk (TRIÓ Egerszeg-ZTC) szerepelt a legjobban, aki a nagy mezőnyben az előkelő 11. helyen ért célba. Szoros versenyben szorult le a dobogóról és szintén 4. helyen végzett a női elitben Bertóti Regina (Göcsej KTFE), míg ugyancsak a felnőtt nőknél bajnoki pontszerző helyen végzett Császár Barbara (Göcsej KTFE), aki a 7. helyen zárt.

Fehér Ferenc nyolc év után szerzett újabb ob-aranyat. Fotó: ZTC

A zalai tájfutók egyetlen bajnoki érmét az éjszakai versenyzésben rutinos Fehér Ferenc (TRIÓ Egerszeg-ZTC) szerezte. Az F40-es kategóriában egy kisebb hibával teljesítette a 7 km-es távot, miközben esélyesebb ellenfelei többet hibáztak, így három ezüstérem után ezúttal sikerült nyernie és 2005 után ismét bajnoki címet szerzett éjszakai bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!