Sport

2013.06.10. 16:22

Zalai sikerek földön, vízen, levegőben

Zalaegerszeg - A Zalaegerszegi Városi Modellező Klub (ZVMK) tagjai több fronton is tartják magukat a lassan kiteljesedő idei versenyszezonban. Autó- és repülőmodellezőik is szép sikerekkel jelentkeztek az elmúlt hetek viadalain.

Kerkai Attila

Kaposváron például az autómodellezők kezdték meg sebességi Magyar Nagydíj sorozatukat, amely az országos bajnokság első futama is volt egyben. Az egerszegi versenyzők közül Mayer Imre a 2,5 köbcentiméteres osztályban a második, míg Mayer Hajnalka a 3,5 kcm-es kategóriában a harmadik helyen végzett. És mindkét eredmény nagyon értékes lehet a bajnokság majdani végelszámolásánál.

A ZVMK sportolói vízre is szálltak, mégpedig a Székesfehérváron megrendezett elektromos hajómodell ob 2. futamában. Az egerszegi klub két ifjúsági korú versenyzője is műszaki gondokkal küzdött itt, de ennek ellenére Borkovits Bálint a 4., míg Gyémánt Marton az 5. helyen végzett.

Mayer Imre két futam között az autóját készíti fel az újabb száguldásra. Fotó: Kerkai Attila

A harmadik elem, a levegő sem maradhatott ki a sorból, hiszen a ZVMK tagjai a föld felett is jól érzik magukat. Pontosabban a modelljeik, így az osztrák Klagenfurt által Tapolcán megrendezett Balaton Trophy elnevezésű viadalon három nemzet versenyében az F1K osztály ifjúsági versenyében Borkovits Bálint a harmadik, míg a felnőtteknél Sümegi Szabolcs az ötödik helyen végzett.

A legutóbbi viadalon, a Szombathelyen lezajlott F1H vitorlázó kategóriában pedig a ZVMK vezetése elérkezettnek látta az időt, hogy legifjabb tagjait is csatasorba küldje. A meghívásos viadalon az egerszegiek közül csak Farkas Mátyás rendelkezett – immár kétéves – versenyrutinnal, Vörös Martin és Ujj Bence élete első viadalán vett részt. Farkas esélyeshez méltón meg is nyerte a viadalt, míg Vörös a 5. lett, Ujj Bencének viszont nem volt szerencséje, hiszen műszaki gondokkal küzdött, ami elrontotta versenyét. Viszont az ifjú modellező azzal vigasztalódhatott, hogy Vörös Martinnal és Farkas Mátyással csapatban a harmadik helyezést szerezték meg , s miután 12 éves fiatalokról van szó, egyértelmű: előttük a pálya.

Ezek is érdekelhetik