Sport

2013.06.05. 13:14

Télre is jutna egy Mini Zsiráf Kupa

Zalaegerszeg - A korábbi évekhez képest kevesebb csapattal rendezte meg a Zalakerámia-ZTE KK és a Mini Zsiráf Alapítvány a hagyományos nemzetközi fiú kosárlabda tornáját. A VIII. Mini Zsiráf Kupa viszont él és virul, sőt, akár egy másik torna is kinőhet belőle...

Kerkai Attila

Mindezt maga az alapítvány elnöke, dr. Bakos Gábor említette, aki azt is elismerte: az időpont az idén nem volt ideális a torna megrendezésére, ám  erről  nem tehettek. A teke vb miatt  nem lehetett korábban megrendezni viadalukat,  június elejére pedig főleg a külföldi csapatok esetében nem jöhetett szóba a vendégség. A ZTE KK ugyanis számos klubbal ápol partneri kapcsolatot, melyet folytatni is kíván.

- A Mini Zsiráf Kupának most már hagyományai vannak és a  megszokott májusi időpontot sem szeretnénk feladni   - említette dr. Bakos Gábor a torna jövőjével kapcsolatban.   - Ideális  mindenki számára, de most azt találtuk ki és szeptembertől elkezdjük szervezni, hogy decemberben Karácsony Kupa néven hasonló tornát szervezünk. Külföldi kapcsolataink élnek, így osztrák, horvát, szlovén és bosnyák együtteseket szeretnénk hívni, persze a magyar klubok mellett.

Ami a mostani tornát illeti, a három korosztályban (serdülő,  kadett, junior)  szervezett kupán a bosnyák Kengur Zenica és a horvát Medimurje Cakovec jelenléte biztosította a nemzetközi jelleget, mellettük a házigazda, a Körmend és a Szombathely és új indulóként a pécsi Rátgéber Sportakadémia fiataljai vetélkedtek egymással.

A Rátgéber Sportakadémia (fehérben) először vendégeskedett Egerszegen, a Körmend már sokadszor. Őket is visszavárják ide. Fotó: Katona Tibor

Sedülők (U14): ZTE KK - Zenica 47-56, ZTE KK - Cakovec 53-7, ZTE KK – Szombathely  39-77. A végeredmény: 1. Szombathely, 2. Zenica, 3. Cakovec, 4. ZTE KK. A legjobb hazai játékos: Vass Dominik.

Kadett (U16): ZTE KK - Rátgéber Sportakadémia 64-50, ZTE KK - Szombathely 68-61, ZTE KK - Körmendi Törpördögök 71-55. A végeredmény: 1. ZTE KK, 2. Körmend, 3. Szombathely, 4. Rátgéber Sportakadémia. A legjobb hazai játékos: Pepó Máté.

Juniorok (U18): ZTE KK - Szombathely 53-58, ZTE KK - Körmend 56-77. A végeredmény: 1. Körmend, 2. Szombathely, 3. ZTE KK. A legjobb hazai játékos: Olasz Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!