Sport

2013.06.29. 17:37

Szekeres Dorina újabb második helye az úszó ob „legzalaibb” döntőjében

Nagyszerűen sikerült az úszók Debrecenben szombaton véget ért 115. országos bajnoksága a zalai indulók számára. Jól teljesített a kanizsai, és pláne a megyeszékhelyi klub, utóbbi pedig a három ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött Szekeres Dorinára lehet leginkább büszke.

Varga Andor

A bajnokság záró napja hozta a sorozat „legzalaibb” döntőjét. Korábban 400 vegyesen fordult elő, hogy a legjobb nyolc között három megyénkbeli sportoló is rajtkőre állt, most pedig a döntő minden második indulóját Zala adta – a 200 méteres hátúszás fináléjában.

És ha már ott voltak, nem is tétlenkedtek az egerszegi és kanizsai hölgyek: Szekeres Dorina (Europtec-Zalavíz ZÚK) egyéni csúcsát a nap folyamán másodszor is megjavítva (2:13,04 perc) második helyen ért célba, két nagy riválisa, a győztes Hosszú Katina (Vasas, 2:11,85), és a harmadik Verrasztó Evelyn (Jövő SC, 2:14,83) között. A további zalai eredmények: 5. Matyasovszky Dalma (ZÚK) 2:15,00, 6. Abay-Nemes Anna (Dél-zalaVízmű SE, 2:18,05), 8. Dudar Kata (ZÚK, 2:24,83).

És az este folyamán volt még egy zalai érintettségű döntő: Molnár Flóra, a kanizsaiak versenyzője az 50 méteres gyorsúszásban mérette meg magát, és óriási csatában, a mögötte érkező versenyzőt 6 századmásodperccel megelőzve (26,66 másodperc) bronzérmet nyert.

De térjünk vissza az ob legjobb zalai versenyzőjéhez, Szekeres Dorinához.

– Boldog vagyok a szombati eredménnyel, hiszen ezen a távon idestova három éve nem tudtam javítani a saját legjobb időmön, ez pedig most kétszer is sikerült – összegzett. – Ezzel együtt nem tudtam elérni a világbajnoki A-szintet, tehát nem lehetek ott a válogatottban. Az Universiade-kiküldetéshez jó lett volna az eredmény, de ott meg már lezárult a nevezés. Az ob lapján úgy tűnik, hogy a legjobb úszásnemem továbbra is a hát, a legjobb versenyszámomnak viszont most már a 400 vegyes mutatkozik. Ott ugye elértem a vb-szintet, de két nagy riválisom az enyémnél jobb időkkel tette meg ugyanezt, ezért ők mennek a világversenyre. Fontos visszajelzés volt az ob arra vonatkozóan, hogy jó döntés volt Amerikába menni, az ottani munka kamatozik. Úgy gondolom, a jövőben a 400 vegyesen való fejlődésre kell helyeznem a hangsúlyt. Sok munka vár még rám, súlyos másodperceket kell javítanom, de az olimpiáig van még három év, elegendő lehet az idő. Az a célom, hogy ebben a számban kijussak a brazíliai nyári játékokra.

És ki tudja, a most nagyszerűen helytállt többi zalai versenyző is ebben a három esztendőben milyen fejlődést produkál...

 

Az ob-n 22 klub szerzett legalább egy érmet, köztük a Dél-zalai Vízmű SE a 21. helyen zárt. Az Europtec-Zalavíz ZÚK 13. lett – a házigazdák sportiskolája, és a veszprémi Balaton SE között. A bajnoki pontversenyben 35 klub közül a kanizsaiak ugyancsak a 21., az egerszegiek pedig a 10. helyen végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!