Sport

2013.05.25. 10:34

Vb-döntős a magyar férfi tekecsapat

Szombaton reggel élettel telt meg a zalaegerszegi Városi Sportcsarnok, s bár addig sem volt éppen csendes, de a teke csapat-világbajnokság elődöntői és döntőinek napjára igazi „rangadóhangulat” uralkodott a sok nagy csatát megélt létesítmény falain belül.

Kerkai Attila

Volt is miért, hiszen a magyar férfi válogatott világbajnoki  elődöntőjével  kezdődött a nap, aztán következtek lányaink, szintén az elődöntővel.

Férfiak, elődöntő:

Magyarország – Románia 6:2 (3926-3790)
Eredmények: Farkas S. 666 – Lupu 708, Fehér Z. 615  - Dumitru 620, Zapletán 667– Cercel 648, Karsai 650– Manea 602 , Kiss T. (Nemes A.) 659- Rohotin 642, Kiss N. 667 - Mihalciu (Merza) 570.

Ez a  csata már a döntőbejutásért zajlott és a román együttes bizonyította, hogy nem véletlenül jutott eddig. Az első két csapatpontot a románok szerezték meg, benne Nicolae Lupu fantasztikus teljesítményével, aki 708 fát ütött. Nemhogy az egerszegi Farkasnak, aki így is szépen játszott, másnak sem sok esélye lett volna a román fiú ellen...

Következett aztán Zapletán Csongor és Karsai László magyar részről, s ha azt írtuk, hogy a románok nem véletlenül jutottak el eddig, úgy természetesen a mieink sem.  Tombolt a lelátó, és közel ezren voltak ekkor már a csarnokban, a két magyar pedig meghálálta ezt a biztatást. Hozták a meccsüket, ezzel pedig egyenlített a magyar válogatott (2:2) az utolsó sor előtt. A magyar együttesből harmadikként az egerszegi Kiss Tamás és a szegedi Kiss Norbert lépett pályára, rájuk várt tehát a feladat, hogy  a döntőbe vezessék  válogatottunkat. Nem tűnt mindez egyszerűnek, hiszen bombaerős román sorral vették fel a harcot, sőt előzetesen a szakemberek úgy vélekedtek, hogy akár a 700 fás határt kell „feszegetnie” annak, aki hozni akarja a meccsét.

A első 30 dobás után mindkét magyar hozta a pontot, a másodikat követően  viszont csak Kiss Norbert, le is cserélték ellenfelét, hiszen ez a pár így már veszni látszott a románok számára.

Annál nagyobb figyelem irányult a Kiss Tamás- Paul Ciprian Rohotin mérkőzésre. Kiss Tamás pedig megmutatta, hogy mekkora szíve van, nagyon fontos szettet hozott, s ezzel a mieink számára a találkozó is már nyerésre állt, hiszen a többletfa tekintetében is sokkal jobban álltunk. Kiss Tamást az utolsó 30 dobásra a másik egerszegi, Nemes Attila váltotta és minden összejötta végére. Az újabb két csapatpont mellé a többletfa is meglett, így a magyar férfi válogatott már készülhetett a délután 15 órakor kezdődő vb-döntőre.

A Macedónia- Szerbia második elődöntő 11.45-kor kezdődött.

Nők, elődöntő:

Csehország – Románia 7:1 (3653-3599)

A férfiak reggeli elődöntőjével párhuzamosan zajlott a nőké is, és itt is a románok harcoltak, mégpedig a csehekkel. Az első két kör után a románok álltak jobban és végül nem is hibáztak, így a nők közül elsőként Románia jutott be a délutáni világbajnoki döntőbe.

A második elődöntő, a Magyarország – Horvátország találkozó 11.45 órakor kezdődött.

Ezek is érdekelhetik