Sport

2013.05.16. 19:42

Teke: a felnőtt vb megnyitóját pénteken rendezik

Zalaegerszeg - Az elmúlt napokhoz képest csendesebb volt a csütörtök a Zalaegerszegen zajló teke világbajnokságon, de így sem maradtak esemény nélkül a sportág kedvelői.

Kerkai Attila

Furcsán hangzik, de a felnőtt férfiak csapatvilágbajnoki selejtezőiben a végső sikerre is esélyes csapatot is láthattunk... S hogy miért kellett „túlórázni" azért, hogy a legjobb 16 közé kerüljenek? A válasz egyszerű: a legutóbbi vb-n a németek és a montenegróiak sem vettek részt, így nekik is meg kellett harcolniuk azért, hogy a még kiadó három helyre bejussanak. Erre Németország, Montenegró, Észtország és Dánia pályázott, közülük utóbbi esett végül ki. A németek 3777 fát ütöttek, s jelezték: velük a világbajnoki cím egyik várományosaként is számolni kell. Pénteken 16 órakor tartják a sorsolást, ahol a csütörtökön továbbjutók helyet kapnak a korábban már kisorsolt csoportokba. Magyar szempontból sem mindegy tehát, hogy ki kerül be például a férfiaknál az A-jelű négyesbe: eddig Magyarország, Ausztria és Bosznia-Hercegovina várja a rajtot ebben a kvartettben, és ide kerül az egyik selejtezős csapat. A magyarok vasárnap éppen ellenük kezdenek 11.15-tól.

A németek egyik játékosa, Lars Pansa dobás közben a selejtezőben, aki 629 fáig jutott. Fotó: Katona Tibor

A nőknél már a nevezéskor kialakult a 16 csapat mezőnye, így számukra a csütörtök gyakorlatilag szabadnapot jelentett. A mieink a D-csoportban Dánia, Bosznia-Hercegovina, és Szlovákia társaságában várják a szombati rajtot. A magyar csapat 17.45-től a dánok ellen kezdenek.

Pénteken a technikai értekezlet és a sorsolás mellett a 19 órakor kezdődő, a Jégcsarnokban rendezendő ünnepélyes megnyitó jelenti a legfőbb eseményt. A szervezők remélik, hogy sokan lesznek kíváncsiak erre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!