Sport

2013.05.29. 16:42

Szabó Jázmin serdülő birkózó bajnok

Pestszentimrén rendezték a diák és serdülő korcsoportos női birkózó országos bajnokságot. A versenyen a Kanizsa Birkózó SE versenyzője, az 52 kgos serdülők közt indult Szabó Jázmin magyar bajnok lett.

Kerkai Attila

A Kanizsai Birkózó Sportegyesület versenyzője remekül szerepelt, négyszer emelték magasba karját riválisaival szemben, amivel Jázmin természetesen a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

- Birkózónk igazi versenyző típus, sokkal többet hoz ki magából egy-egy versenyen, mint az edzéseken - értékelt Szatmári Zsolt, a dél-zalaiak trénere. - Örülök, hogy Egyed Zsanett mellett újabb női birkózónk ért el olyan sikert, ami feljogosít bennünket arra, hogy bizakodva készüljünk a 2014. évi ifjúsági olimpiai kvalifikációs versenysorozatra, hiszen versenyzőnk tagja az Ifjúsági Olimpiára készülő keretnek.

Szabó Jázmin jó versenyző (Fotó: KBK)

Az egerszegi és a tófeji diákok is rajthoz álltak Pestszentlőrincen a serdülő ob-n és ők is doboigós eredményeket értek el. A 49 kg-osok között a tófeji Berta Szaffi a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Az 56 kg-osok közt az egerszegi Csapó Krisztina is bronzérmes lett.

Mind a két versenyző jól teljesített és összességében elégedettek lehetnek saját teljesítményükkel és a szakvezetőik is dicsérték őket.

A tófejiek edzője Szanati József, az egerszegieké pedig Gerencsér Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!