Sport

2013.03.22. 17:15

A ZTE FC a jó formában lévő SZTK vendége lesz

Maguk a szigetszentmiklósiak is rangadóként harangozzák be a szombati (15.00), ZTE FC elleni találkozójukat, ami teljesen érthető. A labdarúgó NB II Nyugati csoportjában az ötödik SZTK fogadja az azonos ponttal rendelkező, mögöttük álló zalaiakat.

Kerkai Attila

Bizonyos szempontokat figyelembe véve kilóg a mezőnyből a Szigetsztentmiklós együttese. Mérkőzéseit műfüvön rendezi, ezen felül talán az egész NB II-es mezőny legnemzetközibb csapata. Hét nemzet játékosai alkotják keretüket, amely a télen csaknem kicserélődött. Tizenhárom új játékos érkezett, a csapat vezetőedzője pedig az a Zoran Kuntics, akinek magyarországi ismertsége gyakorlatilag felér az elmúlt két évtized bármelyik magyar labdarúgójáéval. Cseppet sem mellesleg pedig, a Szigetszentmiklós ütőképes csapat, az eddig lejátszott két tavaszi fordulóban legyőzte a Gyirmótot és az Ajkát is.

Zoran Kuntics szerint most is rangadóra készülnek, hiszen a klub honlapján elmondta: tiszteli a ZTE FC-t, melyet jó csapatnak tart, tele rutinos játékosokkal. Viszont azt is hozzátette: ők most jó formában vannak, így nincs okok megijedni.

Fehér szerelésben a zetés Grbic "balettozik" két szigetszentmiklósi védő között a csapatok őszi, egerszegi összecsapásán, amit a hazaiak megnyertek 2-1-re

Megijedni nem kell a ZTE FC-nek sem, óvatosnak lennie viszont annál inkább! Kovács Gergő és Máté Péter hosszú eltiltást kapott, így két alapember vált ki az együttesből. Érkezett viszont az a Milan Bogunovic, akiről tudjuk, hogy stabil játékos volt korábbi egerszegi pályafutása során, ám kérdés, hogy most, több, mint fél év kihagyás után miként tudja felvenni a ritmust.

- Bogunovic rendesen dolgozik, persze van lemaradása erőnlétben, hiszen nem játszott tétmeccset, de a rutinja átsegítheti a nehézségeken - kezdte is ezzel esélylatolgatását Preisinger Sándor, a ZTE FC vezetőedzője, amikor rákérdeztünk erre. - Szombaton számítok a játékára, méghozzá egy olyan mérkőzésen, amely minden szempontból nagyon fontos. Mind a két csapat az öt közé kerülésért harcol, a Szigetszentmiklós pedig erősödött az ősz óta, amit eddigi eredményei is alátámasztanak. Mindenképpen az előrelépés a célunk, ehhez győzni kell, de azt gondolom, egy iksz is benne van ebben a mérkőzésben. Taktikailag szeretnénk megoldani a feladatot, hogy számunkra kedvező eredmény szülessen, a csapatban megvan az egészséges drukk, de mindenki a lehető legtöbbet akarja kihozni magából. Preisinger Sándort arról is megkérdeztük, hogy felkészítették-e a csapatot most már, hogy kevesebb legyen a szöveg, hiszen feketén fehéren kiderült: Máté és Kovács sem a pályán elkövetett bűneikért kaptak ilyen súlyos büntetést, hanem azt azt követő beolvasásért...

- Erre már fél éve is felhívtuk a figyelmet és most is. A mostani két eset így is előzmény nélküli, hiszen nem volt jellemző ránk mindez, de tény, erre is jobban figyelni kell - fűzte hozzá a szakvezető.

A ZTE FC várható kezdőcsapata: Jahic  Simonfalvi, Bogunovic, Nánási, Hajdú  Sluka, Grbic, Kocsis  Seye, Pavicevic, Frizoni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!