Sport

2013.02.21. 17:27

Vadmacskák: az elejét és a végét hajtották meg

Nagykanizsa - Végig vezetve nyert magabiztosan a Nyugati csoport harmadik helyére hajtó Kanizsai Vadmacskák SE a sereghajtó Zala Volán elleni másodosztályú bajnokin.

KL

Jól koncentrálva kezdte a mérkőzést a hazai csapat, a 6. percben már 15-2 volt az eredmény. Egész pályás letámadásos védekezésükkel Olasz Adriánék a megszerzett labdákból gyorsan tudtak könnyű kosarakat elérni. A második negyedben a házigazdák agresszív védekezésének továbbra sem találta ellenszerét a vendég együttes, és idővel már húsz pont fölé nőtt a különbség a két csapat között. Onnan ugyan Dukai Alexandráéknak sikerült  felzárkózniuk 15 pontra, de az utolsó két minutumban a hazaiak egy 8-0-s részeredménnyel ismét elléptek.

A fehér mezes kanizsai Jurkó Noémi ellen időnként három egerszegi védő is kevés volt. Fotó: Szakony Attila

Nagyszünet után továbbra is jól védekeztek, így tovább növelhették megszerzett előnyüket Farkas József tanítványai. Az utolsó tíz percben ráadásul védekezést is váltottak a vendéglátók, ami tovább növelte a különbséget a két fél között.

Kanizsai Vadmacskák SE - Zala Volán TE 87-37  (27-9, 17-12, 15-8, 26-8)

Nagykanizsa, 30 néző. Jv.: Csabai, Koncsek.

Kanizsa: Fuisz V. (25/3), Olasz A. (19/3), Jurkó (28), Hegyi, Oros (9). Csere: Nagy D., Pál F. (4), Kovács K. (2), Bernáth, Horváth E. Edző: Farkas József.

Zala Volán TE: Góth (3), Pálffy (4), Dukai A. (11/3), Mester (4), Magyar A. (9/3). Csere: Domokos, Kovács E., Kalcher, Szekeres K. (4), Takács F. Edző: Bukics Zsolt.

Jók: Fuisz V., Olasz A, Jurkó, illetve Dukai A., Magyar A.

Farkas József: "Két dolgot szerettünk volna megvalósítani, magabiztosan győzni és a legfiatalabbaknak is játéklehetőséget adni. Úgy gondolom, mind a két kritériumnak sikerült megfelelni."

Bukics Zsolt: "Sok eladott labdával könnyítettük meg a kanizsaiak dolgát, s agresszív védekezésükkel sem tudtunk nagyon mit kezdeni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!