Sport

2013.02.17. 18:48

Teremlabdarúgó tornák Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Vasárnap egy időben két teremlabdarúgó erőpróbát is lebonyolítottak a zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban: a sokadik Szabó Rezső Emléktornán az U14-es korosztály öt csapata vetélkedett; míg a Bolemányi János előtt tisztelgő, első alkalommal megrendezetten öregfiúk léptek parkettre.

Varga Andor

Méghozzá milyen öregfiúk! Kilenc óra után nem sokkal a teremben ZTE-Olajbányász találkozót rendeztek, s előbbi csapatot többek közt Preisinger, Szabó II., Horváth I. A. alkotta, utóbbiban pedig Csáki, Visnovics, Svélecz, Kepe, Farkas és Popovics lépett többek közt parkettre. Az összecsapást a kék-fehérek nyerték meg 3-2-re, majd a folytatásban 4-2-re kikaptak a Haladástól (a szombathelyi csapatban feltűnt Jagodics, Hegedűs, Varga Z. és Bognár), és a zöld-fehérek a körmérkőzést záró összecsapáson 6-3-ra felülmúlták a kanizsaiakat is, megszerezve a végső győzelmet.

Az egykori egerszegi gólzsák, Kámán Attila (kékben) lő kapura a Haladás elleni összecsapáson. Fotó: Katona Tibor

Bócz Lajos edző társaságában a ZTE FC első és második helyezett csapata az U 14-es korosztályban. Elöl a győztes ZTE II. (balról): Horváth Adrián, Szökrönyös Dániel, Csóka Dániel, Szabó Martin, Horváth Dániel,Balázs Bence, Szabó Dániel, Jóna Bálint. A felső sor: Bócz Lajos (mindkét csapat edzője), Vizsy Ádám, Megyesi Xavér, Horváth Marcell, Vass György, Fülöp Soma, Kocsmár Kevin, Simon Martin. A képről hiányzik Varga Armand. Fotó: Molnár László

A főszervező Balázs Zsolt elmondta: a régóta hagyományos utánpótlás erőpróba mellé szeretnék meghonosítani a Bolemányi emléktornát is. Egyrészt mert a klub számára fontos, hogy újabb néhai játékosának emléket állítson, másrészt pedig jó látni újra a pályán a korábbi kedvenceket.

A Szabó Rezső Emléktorna a ZTE két U14-es csapatának gól nélküli összecsapásával indult, a folytatás viszont a kettes számú egységnek sikerült jobban, mely legyőzte a Hévízt (3-1), a Haladást (5-1), és a Körmendről érkezett Kék Süniket (4-0) is, vagyis remek összteljesítménnyel szerezte meg a trófeát. Illetve köszönhetően még annak, hogy a ZTE első csapata kikapott a szombathelyiektől (2-3).

A végeredmény: 1. ZTE II. 10 pont, 2. ZTE I. 7, 3. Hévíz 6 (9-6), 4. Haladás 6 (7-9), 5. Körmendi Kék Sünik 0.

A díjakat Balaicz Zoltán alpolgármester, valamint Szabó Rezső unokái, Kiss Beatrix és Orbán Zoltán adták át.

A győztes ZTE FC II. névsora: Balázs Bence, Csóka Dániel, Horváth Adrián, Horváth Dániel, Jóna Bálint, Simon Martin, Szabó Dániel, Szabó Martin, Szökrönyös Dániel. Edző: Bócz Lajos.

A Szabó Rezső Emléktornán átadtak különdíjakat is. A legjobb kapusnak a hévízi Schmitz Dávidot választották, míg a legjobb játékos és a gólkirály a győztes ZTE II-ből került ki: előbbi cím Csóka Dánielé lett, utóbbit pedig Horváth Dániel szerezte meg öt góllal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!