Sport

2013.02.10. 20:08

Simább lett, mint azt előzőleg várták

A vártnál sokkal simább győzelmet könyvelt el vasárnap este a ZTE NKK NB I A-csoportos női kosárlabda csapata a középszakaszban. A zalaiak végig vezetve nyertek a Cegléd ellen.

Kerkai Attila

ZTE NKK-Ceglédi EKK 84-60 (23-15, 22-19, 21-18, 18-8)
Zalaegerszeg, 150 néző. Jv.: Boros, Tóth, Sabáli.
ZTE NKK: Szalay (20/3), Varga (7), Gensler (12), Szélesy (20/3), Horváth Zs. (12). Csere: Vida (11/3), Czank (2), Ambrus Sz. (-). Edző: Gáll Tamás.
Cegléd: Cymmer (9/3), Orbán (16), Medgyesy (5), Chomac (2), Mrozinska (16). Csere: Kobolak (6), Baksa (-), Millner (2), Filipowicz D. (4). Edző: Ujhelyi Gábor.

Sok gonddal küzd ezekben a hetekben a ZTE NKK együttese, elsősorban sérülések hátráltatják munkáját, de a vasárnapi találkozón Szélesy és Czank is rendelkezésre állt. Nem is titkoltan, tartott ettől a mérkőzéstől a házigazda, ehhez képest 11-4-re ellépett, azonban a vendégek - elsősorban légiósaik révén - bizonyították, miért is tartják őket szívós ellenfélnek. A ZTE NKK nem tudott nagyobb különbséggel ellépni, Mrozinska pontjai jól jöttek  a vendégeknek, ugyanakkor Szélesy és Horváth Zs. bizonyította, miért is nagy küzdők ők. A zalaiak előnye így is "beállt" 6-8 pont közé és a félidő végén Szalay is fontos pontokat szerzett (45-30).

Szélesy Judit, a ZTE NKK játékosa végig megbízhatóan és persze jól játszott, az ő teljesítménye is döntő volt csapata sikerében (Fotó: Katona Tibor)

A második félidőt érezhetően igyekezett megnyomni a ZTE, például Gáll Tamás, a hazaiak szakvezetője szinte együtt élt csapatával az oldalvonal mellett: Ne hagyd abba! - s alighanem a védekezésre utalt. A zalaiak annak ellenére, hogy alacsonyabb szerkezettel rendelkeznek jelen pillanatban, mint a Cegléd, a lepattanókat jobban szedték, többek között ennek is volt köszönhető, hogy a vendégek nem tudtak közelebb kerülni (53-44). Az utolsó tíz perc 14 pontos hazai előnnyel indult, aztán eltelt 5 perc 21 másodperc a játékrészből, amikor az első ceglédi pont megszületett. Ám zalai oldalon is fukarkodtak a kosarakkal, hiszen ekkor mindössze 2-1-re állt a negyed állása... A ZTE NKK győzelmét viszont ez már nem befolyásolta: magabiztosan nyertek egy nagyon fontos találkozót az egerszegiek.

Gáll Tamás: "Az előzményekhez képest magabiztos győzelmet arattunk, köszönhetően a jó védekezésünknek, mellyel sok labdát szereztünk."

Ujhelyi Gábor: "Sajnos az elképzeléseinket nem tudtuk megvalósítani. Nem működött a pozíciós játékunk, ennek is következménye a sima vereség."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!