Sport

2013.02.21. 18:08

Ifjú paraúszó bontogatja szárnyait a ZÚK-nál

Zalaegerszeg - A paralimpikon úszó Illés Fanni fővárosba igazolása után sem maradt parasportoló nélkül az EuropTec ZÚK. Gaál Levente személyében ugyanis egy 11 esztendős tehetség bontogatja szárnyait Horváth Tamás edző irányításával, és az első sikerekről máris be lehet számolni.

Kerkai Attila

A Fogyatékkal Élők Sportszervezeteinek Magyarországi Szövetsége által Győrben rendezett versenyen állt rajtkőre Gaál Levente, aki számára ez volt az első jelentősebb verseny szeptember óta, mikoris komolyabban kezdett el készülni. Mindhárom mellúszó számban a dobogón végzett, a legjobbját 50 méteren nyújtotta, melyben aranyérmet szerzett, 25 méteren és 100 méteren pedig ezüstérmes lett.

Az ifjú úszó születése óta aliglátó, s mint a klub tájékoztatásából kiderül, leginkább csak a a fényeket érzékeli. A sport szeretete viszont mindvégig megvolt és megvan Leventében, aki olyan sportot választott, amely a látássérülésével is összeegyeztethető. A víz és a mozgás szeretete folytán az úszás kézenfekvő megoldásnak tűnt.

Levente büszkén mutatja első érmeit. Fotó: Katona Tibor

- A vízben én is teljes értékűnek érezhetem magam, mivel a látásnak az úszásnál viszonylag kis szerepe van, illetve az is áthidalható edzéssel - mondta Levente, és a kezdetekről is nyilatkozott. - Az általános iskolát Teskándon kezdtem, ahol rendszeres úszásoktatásban részesültünk. Az alapokat itt Kindl Zsófiától tanultam, a harmadik osztálytól viszont már a Landorhegyi Általános és Sportiskola fogadott be, és minden támogatást biztosított számomra, hogy az integrált oktatásban részt tudjak venni. Itt Szabó László keze alatt tovább csiszolódtam, szeptember óta pedig a ZÚK edzéseit látogatom, ahol Horváth Tamás utánpótlás edzőtől rengeteg új dolgot tanultam. A Győrben rendezett versenyen elért eredményeimben már a tőle és segítőjétől, Lőricz Brigittától kapott rengeteg jó tanácsnak is oroszlánrésze van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!