Sport

2013.02.03. 14:26

Folytatásra érdemes lehet a torna Zalaegerszeg

Az első alkalommal kiírt Zalaegerszegi Futsal Bajnokság befejeződött és a szervezők tapasztalatai arra engednek következtetni, hogy folytatásra érdemes a sorozat.

Kerkai Attila

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a küzdelmeket, melyeknek a Városi Sportcsarnok adott otthont és keddi napokon, öt héten át zajlottak. A rendező Göcsej Sport Klub és az Euroszínvonal Alapítvány is pozitív visszajelzéseket kapott.

- A résztvevő játékosok megismerkedhettek a futsal szabályaival, a speciális labdával, és a palánk nélküli játéktérrel és a mérkőzéseken sok látványos gólt is láthattunk - mondta el kérésünkre Friss Szabolcs, a torna egyik főszervezője, a Göcsej SK elnöke.

 

A győztes Windoor FC és a Göcsej SK találkozójának egyik pillanata (Fotó: Katona Tibor)

- A játékosok és a szurkolók élvezték a mérkőzéseket és sikerült kiválasztanunk néhány olyan játékost, akik a szeptemberben induló NB II-es bajnokságban is szerepelhetnek majd. Merthogy a torna egyik célja közvetve az volt, hogy felkészülést jelentsen a későbbi bajnoki szezonra, ugyanis a Göcsej SK indulni szeretne az ősztől az NB II-ben.

Megtudtuk még: bár a torna véget ért és az eredmény is kihirdetésre került, de az ünnepélyes díjátadást egy még szervezés alatt álló, ám hamarosan esedékes gálamérkőzés keretében tartják meg. A tervek szerint egy fővárosi és egy VIP-csapat is részt vesz ezen. Ám addig is, s mielőtt elfelejtenénk: az I. Zalaegerszegi Futsal Bajnokságot a Windoor FC nyerte.

A végeredmény: 1. Windoor FC 13 pont, 2. Ostrom Gumiszervíz 11, 3. Betti Cuki 9, 4. Göcsej Nyomda 5, 5. Göcsej Sport Klub 4, 6 Euroszínvonal Alapítvány 0. Különdíjak. Legjobb kapus: Kópicz László (Windoor FC). Legjobb játékos: Hozbor László (Ostrom Gumiszerviz). Gólkirály: Borsos Csaba (Göcsej Nyomda).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!