Sport

2013.01.18. 19:44

A ZTE KK -nak lesz nehezebb dolga idegenben

Zalaegerszeg – A hóakadályok és a zord időjárás ellenére a Zalakerámia - ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabdacsapata pénteken elutazott Tiszaújvárosba, következő mérkőzése helyszínére, a ZTE NKK női együttese pedig vasárnap várja a BSE csapatát.

Kerkai Attila

Cudar idő köszöntött ránk, azon viszont januárban nem kell csodálkozni, hogy havazik. Kétségtelen viszont, hogy alaposan megnehezíti a közlekedést, márpedig a Zalakerámia- ZTE KK férfi kosarasainak éppen most kellett az ország túlsó felébe utazniuk.

Kovács Ádám (jobbról) is játszik a zalaiaknál
Fotó: Pezzetta Umberto

A Debrecen elleni találkozót Tiszaújvárosban rendezik (szombat, 17.00), hiszen a hajdúságiakat „kilakoltatták” otthonukból tartozásaik miatt. – A sereghajtóval találkozunk, de ne gondolja senki, hogy könnyű mérkőzés vár ránk – vezette be esélylatolgatását Völgyi Péter, a ZTE NKK szakmai igazgatója. A Debrecen bátran játszik, egy győzelme van ugyan, de azt a PSK ellen érte el, a kupában pedig az Albát is megverte egy alkalommal. Nem annyira gyenge csapat, mint a helyezése mutatja, úgyhogy nekünk is nagyon figyelnünk kell, főleg a gyors indításaikra. A miénk a jobb csapat, de nem szabad elhinnünk, hogy csak mi nyerhetünk. Az egerszegiek néhány kisebb „megtorpanással” ugyan, de pénteken eljutottak Tiszaújvárosba.

A ZTE NKK női csapata vasárnap (18.00) az alapszakaszt zárja a BSE elleni hazai találkozóval. A zalaiak helyezésén a találkozó végeredménye már nem változtat, Gáll Tamás csapata a hatodik helyen végez. – Utolsó találkozónk következik az alapszakaszban és annyi tétje van, hogy bár nem vagyunk sokan, de amit januárban gyakoroltunk, azt szeretném ismét viszontlátni a pályán – fogalmazott Gáll Tamás.

Változtattunk ugyanis a védekezésen, a DKSK elleni kupameccsen ezt már láthatták, akik kint voltak a mérkőzésen, hiszen sok labdát szereztünk. Győzni szeretnénk, illetve kell is, bár tisztában vagyok vele, hogy a BSE-nek sincs mit veszítenie. A ZTE NKK együttesénél most az is aktuális kérdés, hogy ki játszhat? Varga Zsófia fogai sérültek meg a szerdai kupamérkőzésen, ha vállalja a mérkőzést, akkor játszik. Tegnapi állás szerint viszont a bokasérüléssel bajlódó Szalay Virág nem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!