Sport

2013.01.16. 18:39

A Zala Volán TE megint közel állt ahhoz, hogy újra nyerjen

Nagykanizsa, Zalaegerszeg - Az amatőr női kosárlabda NB I-ben is megrendezték az idei első fordulót. A zalaiak közül a Vadmacskák dupláztak, hiszen egy korábbról elmaradt találkozójukat is pótolták.

Jól kezdték a kanizsaiak mérkőzést, és a félidőben végig a zalaiak vezettek. A nagyszünet után a remekül küzdő hazaiak kihasználták a KVSE hibáit, ki is egyenlítettek, és a játékrész 8. percben már ők vezettek hat ponttal. A nagykanizsaiak a 35. percben  végre egyenlítettek, majd Fekete és Nagy D. sikeres dobásai  hoztak sokat a konyhára, végül Oros sikeres büntetőivel nyerte a mérkőzést a Vadmacskák.

Autópark PVSK - Kanizsai Vadmacskák SE 67-68 (11-15, 21-22, 21-13, 14-18)

Pécs, 50 néző. Jv.: Bálind, Mintál.

Kanizsa: Fekete Cs. (15), Fuisz V. (213), Olasz A. (7), Hegyi (9), Jurkó (7). Csere: Oros (53), Nagy D. (4), Horváth E. Edző: Farkas József.

Jók: Fekete, Fuisz, Nagy D.

Farkas József: - Tartalékosak voltunk, a hazaiakkal szemben magas játékosunk hiánya érződött teljesítményünkön. A  negyedik negyedben nagy akaratról tettünk tanubizonyságot.

A kanizsai csapatban az eddig kevesebbet játszók is több lehetőséget kaptak, a képen Horváth Enikő (balról) indít egy átadást. Fotó: Szakony Attila

 

A még tavalyról elhalasztott Tatai SE elleni bajnokin előbb felváltva estek a kosarak, majd a hazaiak egészpályás letámadásos védekezésükkel produkáltak egy 20-0-s etapot. A megszerzett labdákból gyors kosarakat értek el a kanizsaiak. Később is a játék minden elemében a tataiak fölé nőttek a vendéglátók, így aztán a kevesebb lehetőséget kapó játékosaik is pályára léphettek a találkozó során. A kanizsaiak ezzel tartják a tabellán elfoglalt negyedik helyüket.

Kanizsai Vadmacskák - Tatai SE 100-45 (35-8, 21-14, 23-10, 21-13)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Csabai M., Koncsek B.

Kanizsa: Fekete Cs. (176), Fuisz V. (31), Olasz A. (9), Jurkó (20), Nagy D. (13). Csere: Hegyi (33), Oros (2), Jagarics (4), Kovács K. (1), Horváth E. Edző: Farkas József.

Jók: Fekete, Fuisz, Jurkó, Nagy D.

Farkas József: Az ellenfél legjobb játékosának védését megoldottuk, támadásban pedig eredményesek voltunk.

 

Az új év első mérkőzésén a Zala Volán az első negyed során szinte végig vezetett, azonban a vendégek fordítottak. Később kevés pont esett, de az egerszegiek nem szakadtak le. A második félidő zalai szempontból rosszul indult, ugyanis a szombathelyiek 11 pontra növelték előnyüket. Innentől gyökeres változás állt be a játékban. A Z. Volán egy 16-1-es rohanással fordított (45-41), sőt a 36. percben is még 6 pont volt az előny. Két súlyos védekezési hiba és ziccer elrontása után a vasiak fordítottak, s újra utolérni már nem sikerült őket.

Zala Volán TE - Szombathelyi Egyetem 62-65 (19-23, 10-12, 18-13, 15-17)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Csabai, Koncsek.

Zala Volán: Góth (93), Gergácz (2), Pálffy (4), Dukai (223), Mester (5). Csere: Magyar (206), Szekeres (-), Domokos (-), Kalcher (-), Kovács (-), Takács (-). Edző: Bukics Zsolt.

Jók: Dukai, Magyar, Mester, Pálffy.

Bukics Zsolt: - Minden játékost megillet a dicséret. Ezt a mérkőzést nem az ellenfél nyerte meg, hanem mi vesztettük el. Győztes mérkőzést engedtünk ki a kezünkből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!