Sport

2012.11.21. 18:30

A ZTK komoly előnyt remél a BL-mérkőzésen

Zalaegerszeg - Nem panaszkodhatnak a ZTK-FMVas férfi tekézői arra, hogy unatkozni kényszerülnek. Szó nincs erről, sőt, igencsak feszített a tempó számukra, és máris itt az újabb feladat: a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásában az egerszegiek szombaton a német Bamberg csapatát fogadják.

Kerkai Attila

A ZTK-FMVas - Bamberg párosítás sokkal többet sejtetető, mi több, rangosabb is, mint egy sima nyolcaddöntős párharc, de a sors most úgy hozta, és egyiküknek a búcsúzniuk kell. A két együttes például az Európa-kupa döntőjében találkozott legutóbb egymással október elején, akkor a ZTK 6:2-re nyert a németek ellen, de e két csapat akkor is kimagaslott a mezőnyből. Most Egerszegen találkoznak és Fehér Lászó, a ZTK edzője meglehetősen egyértelműen fogalmazta meg reményeit.

- Az előjelek számunkra kedvezőek, ezért győzelmet várok a fiúktól és egy 7:1-es sikerrel abszolút kiegyeznék  - mondta. - Azok játszanak majd együttesemben, akik a legjobb formában lesznek és ne feledjük, hogy ott van még az Európa-kupa-döntő élménye is. Lélektanilag az akkori siker ténye nekünk kedvez, de ez is csak egy plusz, hiszen a győzelmet a pályán kell kiharcolni. Ráadásul a továbbjutás is két mérkőzésen dől el, s hiába reméltük, hogy az EK-sikerrel könnyebb ellenfelet kapunk, éppen ellenkezőleg történt minden. Az egyik legnehezebbet kaptuk, melynek edzője a többszörös világbajnok Csányi Béla.

Fehér Zoltán, a ZTK játékosa az egyik legjobb formában lévő tekés jelenleg, így az ő eredményessége is döntő lehet szombaton. Fotó: archív

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében egyfajta irányított sorsolás alapján alakulnak ki a párok a Világkupa és az Európa-kupa helyezések alapján. A ZTK balszerencséjére - főleg a Zerbst Vk-n történt leszereplése volt ebben a döntő - úgy alakultak ezek, hogy mégis erős ellenfelet kapott. A már említett Zerbst és a Bemberg ugyanis összekerült volna, a szabályok viszont ebben a szakaszban kizárják az azonos nemzetbeli csapatok találkozóját. A ZTK szerb ellenfelét így elvették, és a kiírásban rögzített elvek szerint a Bamberg jutott a zalaiaknak.

- Mindentől függetlenül kemény csatát várok és a csapatot is fel kellett azért rázni - mondta még el Fehér László. - Főleg a hazai bajnokságban, a Szeged elleni rangadó elvesztése után, ráadásul a csapat alapemberei a vb-t is megjárták. Viszont olyan edzésmunkát találtunk ki, hogy mára úgy érzem, hogy játékosaim az év végi mérkőzéseken is jól tudnak majd teljesíteni. A közönség biztatására persze számítunk szombaton, ez nagyon sokat jelent, ráadásul tényleg neves és remek rivális érkezik hozzánk.

 

A nemzetközi szövetség előírásainak megfelelően a Városi Sportcentrum tekecsarnokában elvégeztek néhány átalakítást. Apró dolgokról van szó, viszont megtudtuk, hogy ezekkel nehezebb lett a pálya is. Éppen ezért ne érjen senkit meglepetés, hogy nem lesz olyan eredményes a pálya, mint korábban. A várt nagy csata viszont garantáltnak tűnik, és ez is kellő vonzerőt ad majd
a mérkőzésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!