Sport

2012.10.17. 19:26

Kiváló hévízi védekezés - A kanizsai Izzónál át kell értékelni a szezon előtti célkitűzést

Zalaegerszeg - Az NB II-es kézilabda-bajnokság legutóbbi fordulójában csak a Hévíz női csapata nyert. A K. Georgikon első vereségét könyvelte el, az N. Izzó pedig továbbra is vár az első sikerre.

Zalai Hírlap

NB II, Dél-nyugati csoport, férfiak:

Keszthely Georgikon DSE– Kiskunhalas 28-30 (9-16)

Keszthely, 100 néző. Jv.: Horváth P., Marton B.

KGDSE: Szemerédi – Baranyai Zs 13, Tóth G. 3, Baranyai N. 7, Kránicz 2, Szmola 2, Kretz. Csere: Tüttő (kapus) Illés 1, Németh, Koloszár Z, Csiszár, Kovács. Edző: Baranyai Norbert.

Ez a forduló sajnos nem a keszthelyieké volt, szinte semmi sem sikerült abból, amit elterveztek. Dicséretet azért érdemelnek a Balaton-partiak, mert tízgólos hátrányban sem zuhantak össze, de három győzelem után így is elkönyvelhették első vereségüket.

Jók: Baranyai Zs, Tüttő.

PTE-PEAC–Nagykanizsai Izzó SE 27-23 (15-10)

Pécs, 50 néző. Jv.: Németh M., Polgár Cs.

Izzó SE: Tóth Á. – Füle Cs., Andó, Répási 4, Tompek 1, Kiss G. 12/6, Senger 2. Csere: Vastag (kapus), Nagy B. 2, Gilitsch 1, Beck, Weywara 1, Sziva. Edző: Tóth László.

A két pont nélküli együttes csatáját a pécsiek nyerték. Ahogy azt a kanizsai tréner, Tóth László a meccs után elmondta: egyre tisztábban látszik, hogy csapata nem a dobogóért, de még csak nem is a középmezőnyért, sokkal inkább a bent maradásért küzdhet majd ebben a szezonban.

Jók: Kiss G., Nagy B.

NB II, Dél-nyugati csoport, nők:

Szekszárd– Hévíz 24-28 (10-12)

Szekszárd, Sportcsarnok, 200 néző. Jv.: Németh, Polgár.

Hévíz: Lancz – Czigány 6, Pék P. 1, Gliba 2, Pék E. 5, Tóth 4, Borsi. Csere: Molnár, Iglódi (kapusok), Óváry, Papp 1, Fehér 9, Holczbauer, Kovács, Lakatos. Edző: Pécsi Zsolt.

A sokáig szoros rangadón a Hévíz végig egyenletes teljesítményt nyújtott, és elsősorban kiváló védekezésének köszönheti az értékes bajnoki pontokat.

Jók: Fehér (a mezőny legjobbja), Lancz, Czigány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!