Sport

2012.08.20. 07:39

Jet-ski kupa kanizsai sikerekkel (fotókkal frissítve)

Nagykanizsa - A Kanizsa Autó- és Motorsport Egyesület (KAMSE) versenyzői számára szép eredményekkel zárult a hétvégén, a Csónakázó-tavon megrendezett Magnetic Kupa, a magyar nemzeti jet-ski bajnokság 4. futama.

MTI

A szombaton kezdődött és vasárnap zárult megmérettetésen több, mint 100 versenyző feszült egymásnak, pontosabban a víznek. A runabout, azaz ülő gépek kategóriájában többek közt az európai, illetve világbajnoki dobogós Gerencsér Csaba, Czeller Béla, Járányi Gergely és Kasza György, valamint a KAMSE színeiben induló Dara Roland, Jantos Gábor és Kurinka Richárd mérte össze erejét és képességeit, de itt volt a magyar bajnoki címmel büszkélkedő szlovák tehetség, Mario Lamy is. A ski, azaz állós gépek kategóriájában pedig az örökös magyar bajnok Pelei Sándor is rajthoz állt, továbbá az öregeket már meg-megszorongató 16 éves trónkövetelők sora: Sümegi Martin, Szabó Barnabás és DşEss Alex Bendegúz.

A galériáért kattintson a képre!

A szombathelyi, ámde kanizsai színekben induló Jantos Gábor nagyon szép első helyezést ért el a novice, azaz kezdő runabout F1 kategóriában.

- Ha két hét múlva Győrben is tudom hozni a formám, akkor úgy néz ki, hogy bajnok lehetek ebben a zártpályás kategóriában - mondta bizakodva partraszállás után a versenyző.

Dara Roland - aki egyébként a verseny főszervezője is és 3. lett a runabout stock F2 kategóriában - azt mondta: szebb eredményeket is tudna hozni a kanizsaiaknak, ha modernebb hajóval mehetne, az ugyanis technikai szempontból elmarad a versenytársak modernebb gépeitől.

- Másrészt sajnos, a Csónakázó-tavon általában egyedül kell edzenem, ami nem jó, hiszen az nem a versenykörülményekről szól - mondta. - Nagyon jó lenne, ha minél több fiatal kipróbálná ezt a sportágat, ezért arra biztatnék mindenkit, hogy jelentkezzen a KAMSE-nél. Amúgy összességében úgy érzem: jó versenyt sikerült rendeznünk, a versenyzők is elégedettek voltak a körülményekkel és a gyors pályával is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!