Sport

2012.07.03. 18:00

Abay Nemes Anna az ifi Eb-n

Nagykanizsa - A Délzalai Vízmű SE úszószakosztályának a versenyzője, Abay Nemes Anna is indul az Antwerpenben szerdán kezdődő ifjúsági Európa-bajnokságon. A 15 éves leány ezúttal hátúszásban több távon is szeretne a döntőbe kerülni.

Benedek Bálint

A magyar válogatott keret 14 fős lesz, Zala megyét egyedül Abay Nemes Anna képviseli, aki tavaly Máltán gyorsúszásban szerepelt már kontinensviadalon, ám akkor nem tudott bizonyítani.

A szakosztály vezetőedzője, Polgár Sándor látta, hogy Abay képességeihez a hátúszás jobban passzol, ezért ettől az évtől többnyire ebben az úszásnemben állt a rajtkőre. A budapesti nyílt országos bajnokságon 100 méteres hátúszásban 1:03,78-as időt ért el, s ezzel kvalifikálta magát a belgiumi Európa-bajnokságra.

– Anna élete legnagyobb versenyére készül, ahol 50, 100 és 200 méter háton is megmutatná a tudását – mondta dr. Abay Nemes Zoltán, a Dél-zalai Vízmű SE úszószakosztályának vezetője, egyben a tehetség édesapja. – Kitartó és kemény edzésekkel készült a megmérettetésre, ahol az a célja, hogy a döntőbe kerüljön. Nem lesz könnyű dolga, hiszen erős mezőnyben kell helytállnia, de kitartását és a küzdeni tudását látva nem aggódunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!