Sport

2012.05.10. 06:50

Vívás: Wolf Ádám ezüstérmes

Hódmezővásárhelyen randevúztak egymással a gyermek korosztályú vívók, s ezzel kezdődött meg a sportágban az országos bajknokságok sorozata is.

Kerkai Attila

A Zalaegerszegi Vívó Egylet hagyományosan a tőr szakágban ér el sikereket, s most is e fegyvernem képviselői jelentkeztek jó eredményekkel. A gyermek országos bajnokságon a ZVE 9 fős csapattal vett részt. A fiúknál 53 induló regisztrált és a csoportmérkőzéseken Wolf Ádám valamennyi ellenfelét maga mögé utasítva a főtábla első helyéről várhatta a folytatást. Wolf később is bizonyította, hogy nem véletlenül van jó formában, hiszen sorra győzte le ellenfeleit, s egészen a döntőig menetelt. Az aranycsatában viszont fővárosi ellenfele most jobbnak bozonyult, de így is kiváló eredmény részéről az ezüstérem.


A csapatversenyben is indult a ZVE, méghozzá két egységgel. A ZVE I. (Németh Gergő, Németh Zalán, Wolf Ádám) együttese közel járt az éremszerzéshez, végül a 4. helyen végzett, míg a ZVE II. (Darabos Vince, Erdei Ferenc, Matyovszky Benedek) a 9. helyen zárt. A lányok versenyében is ott voltak a ZVE tagjai, akik viszont nem jutottak a nyolcas döntőbe. Viszont örömteli, hogy a csapatversenyben az egerszegi klub ismét indulni tudott és hosszú évek óta először sikerült ilyen fiatal korosztályú együttest összeállítani. Az ob-n aztán a lányok (Német Diána, Matyovszky Borka, Varga Virág) jól szerepeltek, hiszen a 7. helyen végeztek.

Berta Gertrúd edző tanítványai sokat nem pihenhetnek, ugyanis a hét végén már az újonc ob következik.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!