Sport

2012.01.27. 19:52

Sakk: nehéz meccsek az NB I-es csapatbajnokságban

Nehéz mérkőzések várnak az NB I-es sakkcsapatbajnokság hét végi, 6. fordulójában a mezőny két zalai tagjára.

Bóbics László

A címvédő, ám jelenleg csak harmadik Aquaprofit Nagykanizsai TSK vasárnap a második helyezett ASE Paks otthonába látogat. Az évet tehát igazi rangadóval kezdi a gárda, mely rendkívül erős csapattal ül asztalhoz –- ám az összeállításról taktikai okok miatt ezúttal sem beszéltek. A csapatvezető, Papp Nándor elmondta: a Paks összeszokott és összetartó társaság, melyben a tehetséges magyarok mellett számos külföldi nagymester is játszik.

-Mindettől függetlenül győznünk kell, hogy a tabellán előrébb lépjünk - folytatta Papp Nándor. - Komoly koncentrációt várunk el a játékosoktól, s a reményeink szerint a 7:5 arányú győzelemmel már elégedettek lennénk.

A Z. Csuti-Hydrocompnál a rövid téli szünetben nem történt érdemi változás, a klub anyagi helyzete továbbra sem rózsás. Vasárnap 10 órakor Kispest utcai székházukban erős csapat vendégeskedik.

- A Szombathelyi Haladás alaposan megerősödött a közelmúltban - jelentette ki Horváth Tamás, a megyeszékhelyiek szakmai igazgatója. - Mint az nyilván ismert, Ruck Róbert és Rapport Richárd például éppen tőlünk igazolt a vasi megyeszékhelyre, de rajtuk kívül is több jó játékossal erősödtek. Egyértelmű, hogy a találkozónak nem mi vagyunk az esélyesei, továbbra is nagyon „takarékos” csapattal, helyi erőkre alapozva játszunk. Más nem lehet a célunk, mint a tisztességes helytállás az egyre nagyobb rangot kivívó szomszédvár ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!