Sport

2012.01.02. 11:55

Mit várnak az új esztendőtől?

Megyénk néhány sportvezetőjétől, versenyzőjétől azt kérdeztük mit várnak az új esztendőben. Ime a válaszok.

Bóbics László

Szakály István a Zalaszám ZAC ügyvezető igazgatója: Talán mondanom sem kell, hogy az a legfontosabb számunkra, hogy megyénk egyetlen olimpikonja, Kálovics Anikó jól feltudjon készülni az ötkarikás játékokra. Annak is nagyon örülnénk ha élsportolóink mellé újabb tehetségek nőnék ki magukat klubunk reménységei közül.

Horváth Tamás a Z. csuti Hydrocomp szakmai igazgató, a Magyar Sakkszövetség alelnöke. A férfi válogatott sikeres évet zárt, ezt jó lenne idén az Isztambulban sorra kerülő sakkolimpián folytatni. A magyar bajnokságban a nagy esélyes Kanizsa mellett a Szombathely és a Paks is egyre egységesebb. A Csutinál talán valami maradt majd az elmúlt 5-6 évtizedes kemény munkával elért sikeres egyesületből. Kár lenne ha teljesen széthullana.


Kiss István a megyei labdarúgó-bajnokságban szereplő Miklósfa edzője: Az egerszeg környéki csapatok sokkal könnyebben beszélnek mint mi, mert őket a ZTE ellátja utánpótlással. Az I. osztályban több jó csapat van, de az Andráshida nyeri az aranyérmet. A dobogó másik két helyéért három-négy együttes csatázik, közel azonos eséllyel. A hátsó régióban nagy kérdés, hogy ki mennyire tud erősíteni. Kiket igazol a Kiskanizsa? Karoson gondokról hallani. Állítólag a Semjénháza ugrásra kész, vinni szeretné legalább a fél keretet. Így lehet, hogy nem kell megvárni a bajnokság végét, már a következő hetekben eldől ki tud majd talpon maradni.

Kocsárdi Gergely az NB I-es ZTE FC labdarúgócsapatának kapitánya: Az a vágyam, hogy bent maradjuk. Az első fél évben sok minden eldől a csapat és az én sorsomat illetően is.

Kern Lajos Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabdázóinak ügyvezetője: Reméljük, hogy ebben a meglehetősen nehéz helyzetben ki tudjuk harcolni a bent maradást a legjobb közt. Ha ez realizálódik akkor terveink szerint az ősztől talán már előrelépésről is beszélhetünk majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!