Sport

2012.01.03. 18:24

Az NTE 1866 csapatánál továbbra is vannak tehetségek

Nagykanizsa – Ugyan az NTE 1866 vívószakosztályának versenyzői hiányoztak a felnőtt magyar bajnokságról, ám a klub céljai változatlanok: minden erejükkel az utánpótlás-nevelésre koncentrálnak.

Benedek Bálint

A szakosztályt ötödik éve vezető Piecs Adrienn véleménye szerint ez teljesen rendben van, hiszen 60 fős utánpótlás bázisukkal az országos mezőnyből is kiemelkednek.

– Ahhoz képest, hogy az NTE-nél egy fegyvernemben, a kardban folynak az edzések, tavaly a közel hetven egyesület közül a 9–12. hely között végeztünk – mondta Piecs Adrienn. – Gyermek, újonc, serdülő, kadett és junior kategóriában is eredményesek vagyunk, tehát egyáltalán nincs hiányérzetünk.


A kanizsaiak szinte az összes utánpótlás korosztálynak rendezett viadalon pástra állnak, így többek között a Gerevich- Kovács-Kárpáti vívó óriásokról elnevezett gyermek, újonc, serdülő körverseny rendszeres résztvevői. Tavaly ősszel a második fordulónak az NTE-csarnok adott otthont, ez a sorozat februárban Debrecenben folytatódik.

– A Rózsa utcai vívócsarnokban heti öt edzéssel készülünk a korosztályos meghívásos valamint nemzetközi versenyekre, s ezekkel a magyar bajnokságokra is hangolódunk – tette hozzá Piecs Adrienn. – Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy mind az öt korcsoportban az első három helyezés megszerzése a cél. Ezt a gyerekek is jól tudják, s ennek megfelelően fegyelmezetten tréningeznek.

Piecs Adrienn elmondta: a fiúknál a serdülő Dobó István, a leányoknál a kadett Osvald Anna és az újonc Flumbort Sára országos sikereikkel az évek alatt bebizonyították, hogy az NTE 1866 vívószakosztálya jó irányba halad. Az edző szerint az említett tehetséges vívókon kívül is számos ügyes fiatal bontogatja a szárnyait, de sajnos, amint a felsőoktatásba kerülnek, már nem marad annyi idejük a vívásra.

A kanizsaiak ettől függetlenül nem adják fel, hiszen a mostani generáció nagyon ígéretes versenyzőkből áll, akikre még néhány évig biztosan számíthatnak. 


HARMINC FELETTIEK VIADALA
Az NTE 1866 vívószakosztálya január 7-én (szombat) 10 órától a 30 év feletti kardozók és tőrözők részvételével versenyt rendez a vívócsarnokban. A viadalra előzetesen már több, mint húszan jelentkeztek, akik korábban még az NTE színeiben értek el szép sikereket. A klub a harmincasok összecsapására várja a kezdőket és az érdeklődőket is, ugyanis a gyerekek már 8 éves kortól vívhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!