Sport

2011.12.16. 07:31

Szilveszteri maraton: már lehet nevezni a hagyományos év végi viadalra

Közeledik az év vége és vele a hagyományos szilveszteri hegyimaraton időpontja is. Az Egerszegi Mountain Man Maraton lassan nagykorú lesz, az idén tizenhetedik alkalommal rendezik már meg.

Kerkai Attila

A szervezők nem készítettek időjárás előrejelzést, de a tapasztalatok szerint felesleges is lenne. Az elmúlt bő másfél évtizedben ugyanis hiába esett vagy fújt - a verseny akkor sem maradt el, ha a résztvevőknek térdig érő hóban kellett haladni.) Sokan már biztosan készülnek, hiszen a ZTC, a Zalatriatlon és a Z. Aszfaltszaggatók SE, illetve a kezdetektől a viadal bázisául szolgáló Deák-szakközépiskola szervezésében sorra kerülő viadalra már fogadják a nevezéseket. A Szilveszter napján esedékes erőpróbán bárki indulhat, a létszám pedig az elmúlt években folyamatosan nőtt, az utóbbi 2-3 évben átlépve a 200 fős határt is. A szervezők remélik: a harci kedv 2011-ben sem lankad.


Az Egerszegi Mountain Man Maratonban az is vonzó, hogy négy különböző távon (3, 10, 24 és 41 kilométeren) mérhetik össze erejüket a futók, így ki-ki maga választja meg, milyen társaságában búcsúztatja az óévet. Ami az előzetes nevezéseket illeti: a szervezők szerint az idén a férfi maraton hozhatja a legkiélezettebb küzdelmet, hiszen a tavalyi győztes Rudolf Tamás (Kanizsai Futóklub) mellett olyan korábbi győztesek állnak rajthoz, mint Lakatos Roland és Mézes Tibor Sólyom (mindketten ZASZ SE), míg a klub harmadik atlétája, Korpics Attila az idén mutatott jó formája alapján pályázhat a dobogó valamelyik fokára. És közben még nem tudni, ki bukkan még fel az indulók között, ugyanis ma már országosan ismert a viadal és a gyakorlat is azt mutatja, hogy az utolsó pillanatban, akár az ország másik feléből is befuthat olyan induló, aki beleszólhat az érmekért zajló csatába. A hölgyeknél a Kanizsai Futóklub tagja, az idei Spartathlon-győztes Lubics Szilvia rajthoz állása biztosra vehető és győzelme sem okozna különösebb meglepetést. Mögötte viszont szinte bárki odaérhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!