Sport

2011.12.07. 16:42

Nagyszerű évet zártak a megyeszékhelyi atléták

A Megyeházán rendezte Zalaegerszeg egyik legnagyobb civil szervezete – a Zalaszám ZAC – 19. küldött közgyűlését. Tóth Zoltán elnök üdvözölte a 80 küldöttet és a személyesen megjelent 20 támogató szervezet vezetőit.

Bóbics László

Megható percekkel kezdődött az összejövetel, mikor is 40 év szolgálat után tanítványai és a klub vezetői elbúcsúztatták az idén nyugdíjba vonult Gyulai Gyula sikeredzőt, akit egyúttal örökös tagnak és örökös edzőnek is megválasztottak. A szakmai beszámolóban Szakály István ügyvezető igazgató immár 3 szakosztály működéséről tájékoztatta a küldötteket.


Az atlétikai klub Kálovics Anikó személyében immár az 5.(!) olimpiára küldhet sportolót. Ez vidéki klub életében nagyon nagy dolog. Szűcs Valdó világversenyek résztvevője volt, mint ahogy Ferenczi Melinda is. Bognár Szabolcs szenior Európa-bajnok lett, Takács László pedig Európa-kupa bronzérmes. A 18 magyar bajnok, a 11 ezüst- és 10 bronzérmes sportoló, a 93 bajnoki döntős, valamint a 17 hazai rendezésű verseny elvitte a város és a klubot támogatók jó hírét még az ország határain túlra is.

Hozzászólásában dr. Szász Péter, a Zalaszám Kft. cégtulajdonosa a nehéz gazdasági helyzet ellenére a jövő évbe is támogatásáról biztosította a ZAC-ot. Makovecz Tamás önkormányzati képviselő pedig konkrét összeget ajánlott fel a fiatalok versenyeztetésére.

Balaicz Zoltán alpolgármester az elismerő szavak mellett ígéretet tett, hogy az önkormányzat méltó helyén fogja kezelni ezt az értékes közösséget. Zárásként a bajnokoknak a jelen lévő szponzorok ajándékokat adtak át.

Kámán Vilmos, a felügyelőbizottság elnöke a pénz és a gazdasági ügyek kezelésének profizmusát dicsérte. Köszönetet mondott a két fő támogatónak, a Zalaszám Kft.-nek, valamint az önkormányzatnak. A klub története legalacsonyabb költségvetéséből gazdálkodott, de elismerés illeti az egyesületet támogató egerszegi vállalkozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!