Sport

2011.10.07. 02:27

Teke: a 7. helyen zárt a ZTK csapata

Augsburg - Kedvező pozícióból várhatta a csütörtöki folytatást a ZTK-FMVas férfi tekecsapata a Világkupán, de tegnap nem jöttek össze a dolgai: álom maradt a négy közé kerülés.

Kerkai Attila

A németországi Augsburgban zajló teke Világkupa-beszámolónk szerdai eseményei után kedvezőnek tűnt a ZTK-FMVas férfi együttesének helyzete, ugyanis a magyar bajnoki címvédő joggal pályázott akár a legjobb négy közé kerülésre is. A selejtezők első három dobója után - Kiss Tamás (593), Fehér Zoltán (593), Nemes Attila (575) - a zalaiak kedvező pozícióból várták a csütörtöki folytatást, de a hazai bajnokikon eddig remeklő Járfás Szilárd tegnap gyengén kezdett, így a játékos-edző Fehér László váltotta, ketten pedig 551 fát hoztak össze. Az újabb egerszegi pályára lépő Farkas Sándor 563 fát ütött, s ekkor már rezgett a léc, hiszen a riválisok tagjai jobban teljesítettek. Boanta Caludiunak fel volt adva a lecke, mert a négy közé kerüléshez, az amúgy is nehéz pályán már kiemelkedőt kellett volna nyújtania ehhez. Boanta 566 fáig jutott, ami végül kevésnek bizonyult és 27 fa hiányzott a pénteki elődöntőhöz.

A ZTK-FMVas 3441 fával a 7. helyen végzett, amivel viszont kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája 16-os főtáblájára, ám ez a minimális elvárás volt a csapattal szemben - értékelt Takács László a ZTK klubelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!