Sport

2011.10.28. 06:10

Autocross: Radák Attila vasszöcskéje most is aranyat ért

A Kanizsa Autocross SE színeiben induló, Radák Attila kiegyensúlyozott versenyzéssel nyerte meg az autocross magyar bajnokságot. A tavalyi 1400 köbcentiméteres, 210 lóerős Suzuki Hayabusa vasszöcske is megbizhatóan működött.

Benedek Bálint

A rutinos kanizsai versenyző hátrányból kezdte az évet, hiszen az autója nem készült el időre, így az első máriapócsi viadalt kénytelenek voltak kihagyni. A buggy-k 1600 köbcentiméteres kategóriában induló Radáknak a versenyeken általában húsz fős mezőnyben kellett bizonyítania, így a második nemzetközi összecsapáson, amit Ausztriában rendeztek már rajthoz állt. A szerelőcsapat jól felkészített szöcskét adott a versenyző alá, aki meghálálta a munkát, hisz a külföldi mezőnyben a negyedik, míg a magyar összesítésben az első helyre repítette a kocsit. A szezon további részében sem lehetett panasz Radák Attilára, aki koncentráltan küzdött. Nyírádon és Szeghalmon izgalmas, előzésekkel tarkított futamon két harmadik helyet szerzett, míg Dömsödön ismét egy aranyserleget emelhetett a magasba. Eztán Túrkevén végig vezetett, ám egy apró műszaki hiba miatt csak a második helyet tudta megszerezni. A Budapest melletti kakucsi viadalon egy váltóproblémából kifolyólag az utolsó körben kényszerült átadni az első helyét.


Nyírádon rendezték az autocross Európa-bajnokságát, melyet szerencsére már technikai probléma nélkül teljesítette a kanizsai versenyző. A salakos és murvás talajon a népes mezőnyben Radák a legjobb magyarként 14. helyen fejezte be a viadalt.

- Biztos van sokkal gyorsabb és erősebb autó a mezőnyben, de az első futamon kívül technikai probléma miatt nem kellett futamot feladni - mondta Radák Attila. - Ez nagy dolog, hiszen az autósportban mindig történik valalmilyen előre nem tervezhető malőr. Persze voltak apróságok, de minden futamon láthattam a kockás zászlót, aminek egy versenyző életében nagy jelentősége van.

Radák Attila még hozzátette: az autó azért nem készült el időben, mert szerették volna könnyebbé és ütőképesebbé tenni, ami az eredményt figyelembevéve csodálatosan sikerült.

- Tavaly ugyanezzel a géppel, de sokkal több műszaki hibával harmadik lettem, most viszont megszereztem a harmadik bajnoki címemet, ez pedig boldogsággal tölt el - tette hozzá Radák Attila. - A siker felett érzett örömömet tovább fokozza, hogy a Kanizsa Autocross SE nyert a csapatok között is, hiszen még a három versenyző a mi licencünkkel indulva más-más kategóriában állhatott fel a dobogóra.


JÖVŐRE ISMÉTELNI SZERETNE
A jövőről is szót ejtett Radák Attila, s  mintt a versenyző  elmondta: mivel a helyi önkormányzattól nem kapnak anyagi támogatást, így saját maguknak kell finanszírozniuk a nevezést és a versenyzést. Ettől függetlenül a csapat  már most nagy lelkesedéssel   és persze gőzerővel készül a következő idényre, ahol ismét a bajnokság megnyerése lesz a legfőbb céljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!